Home / FOTO RAZGLEDNICA / DOKAZAO NEVINOST – ALI DOŽIVOTNO VAN PROSVETE !

DOKAZAO NEVINOST – ALI DOŽIVOTNO VAN PROSVETE !

Prvostepena presuda u korist profesora Vladimira Milojevića iz 14. gimnazije. Kome oduzmu licencu, doživotno van prosvete, makar dokazao nevinost. Profesor srpskog jezika i književnosti Vladimir Milojević dokazao je na sudu da nije udario učenicu, zbog čega je pre tri godine ostao bez posla, a kasnije i bez licence za rad u prosveti. Prvostepeni spor okončan je u njegovu korist, vratio je čast, ali ne i radno mesto i licencu bez koje do kraja života ne može nigde u Srbiji da se zaposli ni u kojoj obrazovnoj instituciji, ni kao domar, ni kao ložač, a kamoli kao nastavnik!

Sa posla je isteran iz OŠ „Branislav Nušić“, a nedavno je, zbog gubitka licence i sudske potvrde te odluke, iako pre okončanja spora u kojem je tužio školu, ostao i bez posla u 14. gimnaziji u Beogradu, protiv čega su se masovnim protestima pobunili njegovi učenici.

– Najvažnije mi je da sam dokazao da nisam udario dete, što mi je stavljano na teret – kaže Milojević za „Novosti“. – Čekam da li će se druga strana žaliti i da ova presuda postane pravosnažna, a posle toga ne znam kako će moj slučaj biti rešen. Na rešenje o oduzimanju licence nemam pravo žalbe, bez licence ne mogu da radim ni u jednoj školi u Srbiji. Ministar Šarčević pokazao je dobru volju da pomogne da se pravno reši ova situacija, ali potrebno je da se izmeni zakon. I dalje sam bez posla, ali nadam se da neće proći mnogo vremena do mog povratka u učionicu, među đake. Zahvalan sam svojim učenicima, jer bez njih i njihovog zalaganja za moj problem niko ne bi ni čuo.

Milojevićev, ali i slučaj još nekoliko njegovih kolega koji su trajno ostali bez prava na rad u prosveti, iako su dokazali da su žrtve kleveta, otvara pitanje nakaradnosti propisa ili odluka onih koji zakone treba da primene.

Izvor: www.novosti.rs/I. Mićević

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/