ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Договор: Неће бити фискалних каса од 1. маја на пијацама

На данашњем састанку пијачних продаваца и председника Србије Александра Вучића договорено је да од 1. маја ипак не буде фискалних каса на пијацама широм земље, упркос почетку примене опште фискализације.

Како је за Нова.рс рекао Срђан Праштало, представник пијачара, на састанку је био и министар финансија Синиша Мали и председник, а одлучено је да се отвори „један простор за конструктивно решавање проблема“.

„У месецима који су испред нас радићемо на проналажењу решења како бисмо сачували пијацу која је део идентитета друштва. У исто време разговараћемо како да испоштујемо државу кроз порезе. Далеко смо од решења, али фискалне касе неће бити на пијацама од 1.маја“, рекао је он. Праштало је нагласио да ћемо све детаље чути од министра, али да ће до решења проблема „проћи месеци“.

„Ми тражимо само да наставимо да живимо и да сви будемо добитници. Закон и даље ступа на дело како је планирано, само ће наш део проблема одвојено бити решен“,додао је он.

„Имаћемо радне групе, преговори ће трајати. Отварамо простор у којем ћемо наћи решење. Сви наши наредни састанци се пребацују у Министарство финансија“, нагласио је Праштало.

Подсећамо, вишемесечна прегањања продаваца на пијацама широм Србије и надлежних у министарству финансије, који су најавили пуну фискализацију пијаца од 1. маја, уз казне од 300.000 до 2 милиона динара. Шумови на вези кулминирали су великим протестима пијачара, у којима је био блокиран центар Београда.

Нова

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА