OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Договор: Неће бити фискалних каса од 1. маја на пијацама

На данашњем састанку пијачних продаваца и председника Србије Александра Вучића договорено је да од 1. маја ипак не буде фискалних каса на пијацама широм земље, упркос почетку примене опште фискализације.

Како је за Нова.рс рекао Срђан Праштало, представник пијачара, на састанку је био и министар финансија Синиша Мали и председник, а одлучено је да се отвори „један простор за конструктивно решавање проблема“.

„У месецима који су испред нас радићемо на проналажењу решења како бисмо сачували пијацу која је део идентитета друштва. У исто време разговараћемо како да испоштујемо државу кроз порезе. Далеко смо од решења, али фискалне касе неће бити на пијацама од 1.маја“, рекао је он. Праштало је нагласио да ћемо све детаље чути од министра, али да ће до решења проблема „проћи месеци“.

„Ми тражимо само да наставимо да живимо и да сви будемо добитници. Закон и даље ступа на дело како је планирано, само ће наш део проблема одвојено бити решен“,додао је он.

„Имаћемо радне групе, преговори ће трајати. Отварамо простор у којем ћемо наћи решење. Сви наши наредни састанци се пребацују у Министарство финансија“, нагласио је Праштало.

Подсећамо, вишемесечна прегањања продаваца на пијацама широм Србије и надлежних у министарству финансије, који су најавили пуну фискализацију пијаца од 1. маја, уз казне од 300.000 до 2 милиона динара. Шумови на вези кулминирали су великим протестима пијачара, у којима је био блокиран центар Београда.

Нова

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Укус који ће вас одушевити: Направите савршени АЈВАР помоћу ОВОГ тајног састојка

ОГЛАСНА ТАБЛА

Голд гондола Златибор – седам година од постављања камена темељца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Компанија „Ђак“ поклања: 1.000 дин попуста за куповину патика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пет беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сабор изворне народне песме „Без извора нема воде’’

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Преображење Господње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас до 39 степени, а онда следи потпуни преокрет!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА