ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Dodelom nagrada za najlepše dvorište završeno obeležavanje Evropske nedelje lokalne demokratije

Milena Šunjevarić iz Zlakuse vlasnica je najlepšeg dvorišta na području grada Užica, i njoj je danas uručena nagrada u vidu vaučera u iznosu od osam hiljada dinara, koji može iskoristiti za kupovinu u cvećari JKP Bioktoš.

 

Druga nagrada u iznosu od šest hiljada dinara uručena je Draganu Lečiću iz Šumadijske ulice, dok je vaučer u iznosu od četiri hiljade dinara za treće mesto pripao Miri Ilić čije dvorište se nalazi u naselju Tatinac. Slađana Andrić iz naselja Senjak vlasnica je najlepšeg balkona, a u istoj kategoriji druga nagrada pripala je Dušici Mijailović iz Kosančićeve ulice. Ove godine nije bilo prijavljenih u kategoriji najuređeniji prostor ispred stambene zgrade.

Nagrade je vlasnicima najlepših dvorišta i balkona uručila Nada Jovičić Gradska većnica za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnot i turizam, naglasivši da je i ovo jedan od načina da se naši sugrađani motivišu da uređuju i čuvaju životnu sredinu. Kako je naglasila, današnji datum je odabran za dodelu nagrada jer je na današnji dan 1985. godine potpisana Evropska povelja o lokalnim samoupravama.

“Aktivnosti sprovođene u toku ove sedmice govore o širokom spektru problema o kojima jedna lokalna samouprava mora da vodi računa u okviru zaštite životne sredine. Kao i o tome da bez uključivanja građana u sve aktivnosti svaka inicijativa za bolju budućnost postaje besmislena”.

Ona je podsetila da je realizovan niz aktivnosti kako sa osnovnim i srednjim školama tako i sa javnim preduzećima.

“Upoznali smo učenike i nastavnike sa projektima koji su planirani za realizaciju na teritoriji grada Užica, a odnose se na ulogu učenika u zaštiti životne sredine, a da značajnu ulogu imaju i stručnjaci pokazali smo zahvaljujući institutu RERI iz Beograda kroz organizovanje prezentacije predloga pravilnika o unapređenju učešća javnosti u postupcima procene uticaja na životnu sredinu. Takođe u JKP “Duboko” održan je sastanak na kome je bilo reči o budućim aktivnostima vezanim za projekat primarne selekcije otpada”.

Evropska nedelja lokalne demokratije ove godine obeležena je pod sloganom “Zaštita životne sredine-lokalne zajednice preduzimaju mere”, sa ciljem da se ukaže na značaj uključivanja svakog pojedinca u rešavanje problema vezanih za zaštitu životne sredine.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце