15.9 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Dodeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo je svih 100.000 vaučera za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, čime su iskorišćena sva budžetska sredstva namenjena za ovu akciju u 2018. godini.

Akcija dodele vaučera je zbog rekordnog odziva građana završena, dva i po meseca pre predviđenog roka, što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i ove godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Najtraženije destinacije za realizaciju vaučera bile su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Prolom banja i Ribarska banja, dok su najveće interesovanje za ovu vrstu subvencionisanog odmora pokazali stanovnici Beograda, Niša, Novog Sada, Pančeva i Kragujevca, navodi se u saopštenju.

Među građanima zainteresovanim za korišćenje vaučera najviše je bilo penzionera (53 odsto), a zatim slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara (35 odsto) i nezaposlena lica (11 odsto).
Građanima je na raspolaganju bilo 1.220 kategorisanih ugostiteljskih objekata, što je za 34 odsto više nego prošle godine.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla