OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Dodeljana priznanja povodom Dana opštine Čajetina (VIDEO)

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Čajetina, na dan kada je ovo mesto proglašeno varošicom pre 90 godina, dodeljena su priznanja pojedincima i kolektivima koji su u prethodnom periodu ostvarili zapažene rezultate u svojim oblastima. Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali predstavnici bratskih opština Herceg Novi, Trnovo i Laktaši, kao i ministar iz Vlade Republike Srpske, Ratko Čkonjević.

Priznanja su pripala:

Radomiru Jankoviću (Rožanstvo), vlasniku „Mesare Janković“, jedne od retkih mesara koja na tržište plasira proizvode koji vode poreklo sa naših prostora. Firma trenutno ima 22 radnika.

Draganu Nikiću (Čajetina), vlasniku „Foto studija Nikić“, koji postoji već dve decenije, kao svojevrsni hroničar dešavanja u opštini.

Petru Tešiću, vlasniku firme „Gorštak“ iz Braneškog Polja. otvorene 1989. godine na Tari, a od 2005. godine posluje u Braneškom Polju. Firma je počela sa dvojicom radnika, a sada zapošljava 75 ljudi, koji rade na proizvodnji rezane građe i peleta

Dragici Božović, poljoprivrednom proizvođaču iz Dautovca, koja trenutno ima 10 muznih krava i dve junice. Godišnje mlekari „Spasojević“ preda oko 40.000 litara mleka.

Ivanu Tmušiću, dugogodišnjem kapitenu košarkaša Zlatibora. Sa kapitenskom trakom vodio je košarkaše Zlatibora do istorijskog uspeha- plasmana u najjači rang srpske košarke i na Kup Radivoja Koraća. Košarkaški savez Srbije uručio mu je na Kupu priznanje kao igraču koji je prošao četiri takmičarska ranga sa istim timom.

Vladimiru Viriću, proizvođaču mleka iz Krive Reke. Porodica Virić trenutno ima 39 krava muzara, 12 priplodnih junica, ukupno 67 grla. Dnevno mlekari „Lazar“ Blace preda 630 litara mleka.

Zahvalnice i novčane nagrade u iznosu od 30 hiljada dinara pripale su: Mariji Spasenić (Kriva Reka), Ružici Rajaković (Mačkat), Veri Mlađenović (Čajetina), Stojanki Grujović (Mačkat), Emiliji Milojević (Čajetina), Aleksandru Mariću (Mačkat), Branki Nešević (Čajetina) i Milivoju Milosavljeviću (Šljivovica).

Zahvalnica „Zoran Tmušić“ za humanitarni rad pripala je beogradskoj novinarki Tamari Grujić, idejnom tvorcu emisije „S Tamarom u akciji“. Svojim dosadašnjim radom pomogla je renoviranje 12,300 kvadrata, tačnije 154 doma i pomogla 154 porodice – od toga 460 dece, da žive u neuporedivo boljim životnim uslovima

Opštinske pohvalnice primili su učenici: Aleksandar Vučenović (đak generacije), Natalija Božović, Teodora Žunić, Nađa Radibratović, Milica Smiljanić, Milan Vojinović, Marija Bojović (đak generacije), Anđela Gojković (đak generacije) i Katarina Nikolić. Oni su takođe dobili zlatnik sa likom Vuka Karadžića, kao i porodične ulaznice za „Dino park“.

„Zlatiborska povelja“ pripala je Miroljubu Aleksiću, vlasniku „Alko grupacije“ koja je ove godine na Zlatiboru ottvorila „Grand hotel Tornik“, trenutno najveći hotel na Zlatibou i jedini sa „pet zvezdica“, kapaciteta 357 soba i apartmana, uz kongreesni kompleks od preko 2000 kvadratnih metara i velnes centar od oko 2000 kvadratnih metara.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radmilina pesma je prodrmala i momke i devojke u Srbiji: Ona je šmeker devojka s tatinim traktorom

Oglasna Tabla

Priboj: Otvaraju se bazeni, kafićima produženo radno vreme

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu potvrđeno 7 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ako odbiju moratorijum, penzioneri moraju sami da uplaćuju rate u banci

Oglasna Tabla

Smanjuje se broj hospitalizovanih pacijenata u užičkoj bolnici

Oglasna Tabla

Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Užica za 2020. godinu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 5. avgust

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 35 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Oglasna Tabla