ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Додатне мерне станице за праћење квалитета ваздуха и очитавање у реалном времену

“Сведоци смо да је у току гашење пожара на депонији Дубоко, што за последицу има појаву дима у већем обиму, који се у зависности од временских услова, пре свега ветра, простире на ширем подручју града”, истиче Зоран Милитаров заменик начелника Градског штаба за ванредне ситауције.

Према његовим речима управо од ветра зависи које ће подручје у неком моменту бити више или мање захваћено.

 

“С обзиром на забринутост грађана, Завод за јавно здравље Ужице, Агенција за заштиту животне средине и Институт за јавно здравље “Милан Јовановић Батут” су наложили мере појачног надзора. Инсталирано је више нових мерних станица за праћење квалитета ваздуха на подручју у близини саме депоније, Лужничкој долини, Севојну и на свим оним местима, где може доћи у питање тренутни квалитет ваздуха, због наношења облака на то подручје. Сви параметри за сада су у границама дозвољених, али се континуирано праћење наставља”, додаје Милитаров уз напомену да су сви подаци везани за квалитет ваздуха у реалном времену доступни на сајту Завода за јавно здравље Ужице, Агенције за заштиту животне средине и института “Милан Јовановић Батут”.

“Оно што је такође битно је да се препоруке које је дао Завод за јавно здравље Ужице односе на акцидентне ситауције, значи када се нађете у облаку дима, или када се облак дима надвије над одређено подручје. Даље прогнозе зависе искључиво од кретања ветра и ваздушног притиска, а оно што је добра ствар, је да се напредује са процесом гашења пожара, тако да се генерално може очекивати да се количина дима која ће излазити са депоније, како време пролази све више смањивати па очекујемо стабилизацију стања у кратком року”, закључио је Милитаров

Град Ужице

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду