ОГЛАСНА ТАБЛА

DOBRO DOŠLI U PIZZERIU C’EST LA VIE

ОГЛАСНА ТАБЛА

Неодлучни сте, помало збуњени, свакодневно постављајући себи питање, шта јести. И то траје. Понекад данима. Немате решење? Или је оно лоше? Или није баш најбоље?

Са нама ствари постају једноставније. Широк избор занимљивости укуса, домаћих специјалитета, италијанских, грчких, или једноставно, интернационалне кухиње, пронаћи ћете у ресторану брзе хране Ц’ест Ла Вие.

Пице, сендвичи, палачинке, гирос, лунцх пакети …

Пажљиво биране укусе у припреми хране, супротстављамо просечности.

Уживајте у чарима наше маштовитости!

Достава специјалитета  и на кућну адресу!

Позовите нас и уверите се. Ми смо ту, у вашем комшилуку.

PIZZA

Једно од омиљених јела светске кухиње потиче из Италије. Тесто које је углавном округлог облика израђује се од пшеничног брашна на коме се поред парадајз соса налазе различите врсте сира, меса, поврћа, зачина али и других састојака према жељеном укусу. Маштовитост и умешност су допринели да се данас не може са сигурношћу рећи колико врста пица се припрема у свету.

ПАЛАЧИНКЕ

Сврставају се у посластице, мада у зависности од садржаја, могу бити и слане. Главни састојци смесе су брашно, млеко и јаја а могу се користити и минерална вода или млеко биљног порекла. Палачинке се негде служе тање, негде дебље…  Као најчешћи  додаци, користе се различити џемови,  чоколадни и сир намази, лешници, ораси, шећер, парадајз сос…

БУРГЕР

Врста округлог сендвича са одреском направљеним од млевеног меса, омиљена је брза храна у читавом свету. У зависности од врсте меса или додатака, одабраћемо хамбургер, чизбургер, фишбургер… Месни одрезак је главни састојак, а по избору ћемо му додати зелену салату, лук, кисели краставац, сенф, мајонез, кечап, сир, парадајз, помфрит…

ГИРОС

Традиционално грчко јело од свињског или пилећег меса пече се на вертикалном ражњу  и служи обично са парадајзом, луком и „цацики“ сосом,  умотано у тзв. „пита“ хлеб. Неретко се при печењу додају и траке сланине како би се задржала сочност и хрскавост, а затим се месо сече на ситне комаде и ставља у „питу“. Осим наведених додатака, служи се и са павлаком, помфритом, сенфом, мајонезом, а новијег датума на неким поднебљима је и гирос од туне.

СЕНДВИЧ

Једна или две кришке хлеба, векна или нека кифла, полазна су основа сваког доброг сендвича. Јело је подложно маштовитости, па је број намирница које се користе неограничен. Као премази се могу користити различити топљени или крем сиреви, кајмак, маслац,  а томе се додају шунка, одресци кобасице, поврће, пршута, чварци, зелена салата, парадајз, краставац, сенф, павлака и много тога још.

КРАИНЕР КОБАСИЦА

Словеначка кулинарска посебност производи се од најквалитетнијег свињског меса и сланине. Природно сушена и благо димљена, представља прави деликатес у коме радо уживају љубитељи добре хране. Служи се на различите начине и са многобројним додацима а може се наћи и у сендвич варијантама обогаћена додацима,  као што су зелена салата, парадајз, сир намази, сенф, помфрит и слично.

ТОРТИЉА

Један од симбола мексичке кухиње временом је постао занимљив оброк у читавом свету.  Популаран мексички хлеб или лепиња, припремљени без квасца, могу се правити од пшеничног или кукурузног брашна, у зависности од жеље. Спрема се на више начина, може бити слана и слатка,  и идеална је основа за оброк који употпуњују различити надеви, премази, помфрит, парадајз, остало поврће, месо… Служи се смотана у фишек.