OGLASNA TABLA

DOBRO DOŠLI U PIZZERIU C’EST LA VIE

Oglasna Tabla

Neodlučni ste, pomalo zbunjeni, svakodnevno postavljajući sebi pitanje, šta jesti. I to traje. Ponekad danima. Nemate rešenje? Ili je ono loše? Ili nije baš najbolje?

Sa nama stvari postaju jednostavnije. Širok izbor zanimljivosti ukusa, domaćih specijaliteta, italijanskih, grčkih, ili jednostavno, internacionalne kuhinje, pronaći ćete u restoranu brze hrane C’est La Vie.

Pice, sendviči, palačinke, giros, lunch paketi …

Pažljivo birane ukuse u pripremi hrane, suprotstavljamo prosečnosti.

Uživajte u čarima naše maštovitosti!

Dostava specijaliteta  i na kućnu adresu!

Pozovite nas i uverite se. Mi smo tu, u vašem komšiluku.

PIZZA

Jedno od omiljenih jela svetske kuhinje potiče iz Italije. Testo koje je uglavnom okruglog oblika izrađuje se od pšeničnog brašna na kome se pored paradajz sosa nalaze različite vrste sira, mesa, povrća, začina ali i drugih sastojaka prema željenom ukusu. Maštovitost i umešnost su doprineli da se danas ne može sa sigurnošću reći koliko vrsta pica se priprema u svetu.

PALAČINKE

Svrstavaju se u poslastice, mada u zavisnosti od sadržaja, mogu biti i slane. Glavni sastojci smese su brašno, mleko i jaja a mogu se koristiti i mineralna voda ili mleko biljnog porekla. Palačinke se negde služe tanje, negde deblje…  Kao najčešći  dodaci, koriste se različiti džemovi,  čokoladni i sir namazi, lešnici, orasi, šećer, paradajz sos…

BURGER

Vrsta okruglog sendviča sa odreskom napravljenim od mlevenog mesa, omiljena je brza hrana u čitavom svetu. U zavisnosti od vrste mesa ili dodataka, odabraćemo hamburger, čizburger, fišburger… Mesni odrezak je glavni sastojak, a po izboru ćemo mu dodati zelenu salatu, luk, kiseli krastavac, senf, majonez, kečap, sir, paradajz, pomfrit…

GIROS

Tradicionalno grčko jelo od svinjskog ili pilećeg mesa peče se na vertikalnom ražnju  i služi obično sa paradajzom, lukom i „caciki“ sosom,  umotano u tzv. „pita“ hleb. Neretko se pri pečenju dodaju i trake slanine kako bi se zadržala sočnost i hrskavost, a zatim se meso seče na sitne komade i stavlja u „pitu“. Osim navedenih dodataka, služi se i sa pavlakom, pomfritom, senfom, majonezom, a novijeg datuma na nekim podnebljima je i giros od tune.

SENDVIČ

Jedna ili dve kriške hleba, vekna ili neka kifla, polazna su osnova svakog dobrog sendviča. Jelo je podložno maštovitosti, pa je broj namirnica koje se koriste neograničen. Kao premazi se mogu koristiti različiti topljeni ili krem sirevi, kajmak, maslac,  a tome se dodaju šunka, odresci kobasice, povrće, pršuta, čvarci, zelena salata, paradajz, krastavac, senf, pavlaka i mnogo toga još.

KRAINER KOBASICA

Slovenačka kulinarska posebnost proizvodi se od najkvalitetnijeg svinjskog mesa i slanine. Prirodno sušena i blago dimljena, predstavlja pravi delikates u kome rado uživaju ljubitelji dobre hrane. Služi se na različite načine i sa mnogobrojnim dodacima a može se naći i u sendvič varijantama obogaćena dodacima,  kao što su zelena salata, paradajz, sir namazi, senf, pomfrit i slično.

TORTILJA

Jedan od simbola meksičke kuhinje vremenom je postao zanimljiv obrok u čitavom svetu.  Popularan meksički hleb ili lepinja, pripremljeni bez kvasca, mogu se praviti od pšeničnog ili kukuruznog brašna, u zavisnosti od želje. Sprema se na više načina, može biti slana i slatka,  i idealna je osnova za obrok koji upotpunjuju različiti nadevi, premazi, pomfrit, paradajz, ostalo povrće, meso… Služi se smotana u fišek.

DESERT

Počastite sebe, ili jednostavno, zasladite se.  Bilo da to činite na kraju obroka ili nezavisno od toga,  poslastice  u vama izazivaju pravi užitak. Da sve bude posebno, potrudila se picerija  C’est La Vie. Različiti ukusi voća, kolači i sladoledi, samo je deo onoga što smo pripremili za vas.