ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Добра вест за дијаспору: Од 1. јуна ТАГ уређаји доступни у мтс пословницама

Од 1. јуна ће ТАГ уређаје возачи моћи да купе у мтс пословницама у дијаспори.

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је данас да ће најављена могућност куповине ТАГ уређаја бити од посебног значаја и за људе који живе у дијаспори, јер ће моћи да их купе у мтс пословницама у Немачкој, Швајцарској и Аустрији.

Лучић и директор предузећа Путеви Србије Зоран Дробњак потписали су јуче споразум о пословној сарадњи два предузећа којим ће возачима од 1. јуна бити омогућена куповина ТАГ уређаја у свим мтс пословницама широм Србије, а директор Телекома је појаснио да је реч о новој врсти тага која је повезана са платном картицом.

„Најпре ћемо почети да продајемо у свим нашим пословницама у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, али мислим да је још битније за наше људе из дијаспоре што ће у нашим пословницама у Немачкој, Швајцарској и Аустрији моћи да узму тај таг, то је иначе ова нова врста тага која је повезана са платном картицом“, навео је Лучић за РТС.

Лучић је рекао да ће, када Путеви Србије договоре са Хрватском и Грчком интегрисану наплату путарине, корисници из дијаспоре који купе таг у мтс пословницима моћи да једноставно путују кроз те земље.

„То је врло једноставан начин. И мислим да ћемо доста тим људима из дијаспоре који преко лета долазе у Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору олакшати. Некако смо дошли корак ближе њима“, навео је он.

Лучић је појаснио и да ће Телеком Србија обезбедити wеб портал преко којег ће корисници моћи да региструју, активирају и управљају својим ТАГ уређајима и да виде наплаћене путарине.

„Регистрација иде преко овог портала, али у свакој тој пословници ћемо осим продаје тог тага омогућити нашим корисницима да прођу једноставно кроз своју процедуру. Теоретски би корисници могли да кроз овај портал повежу платну картицу са тагом када га купе, али то све могу да ураде у нашој пословници“, навео је Лучић.

Б92

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце