26.8 C
Uzice
јун 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

DOBIJENA SAGLASNOST ZA GENERALNI PROJEKAT TUNELA „KADINJAČA“

Tri meseca nakon što je predat Generalni projekat i Prethodna studija opravdanosti za projekat „Tunel Kadinjača“, Revizionoj komisiji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture konačno je dobijena Saglasnost na predloženi projekat.

U petak 27. januara u zgradi Ministarstva je održana sednica Revizione komisije koja je razmatrala pored ovog projekta i još 8 projekata od republičkog značaja. Sa teritorije opštine Bajina Bašta je još razmatran i Idejni projekat i Studija opravdanosti za izgradnju novog mosta preko reke Rogačice na državnom putu II-a reda, čiji je investitor JP „Putevi Srbije“.

IMG_20170127_144407

Sednica Revizione komisije Foto: Drina Info

Komisijom je predsedavao Radojko Obradović a Izvestilac za Komisiju za projekat Tunela Kadinjača je bio Vladimir Gucić sa 5 saradnika. Projekat je razmatran i data je saglasnost bez primedbi uz napomenu da se u sledećoj fazi projekta obrati pažnja na tunelski zastor (kolovoz) sa kojim je u  Srbiji bilo dosta problema pri gradnji novih tunela.

Ispred projektanta, kompanije Utiber DOO, bio je prisutan glavni projektant gospodin Mišel Sabo a ispred opštine Bajina Bašta Ivan Marković i Miloš Jelisavčić.

„Ovo je važan korak za ovaj projekat. Završena je važna faza projekta u kojoj smo dobili trasu i definisali koridor, dobili saglasnost državnih organa i sada možemo krenuti u realizaciju Idejnog projekta“ rekao je za Drina Info Ivan Marković, koordinator projekta.

Izvor: Drina Info

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vlatko Stefanovski Trio u Užicu

Oglasna Tabla

Koncert Vlatko Stefanovski Trio

Oglasna Tabla

Prevrnulo se vozilo iz kolone predsednika Srbije, ministar Nedimović završio u kanalu

Oglasna Tabla