15.3 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

DOBIJENA SAGLASNOST ZA GENERALNI PROJEKAT TUNELA „KADINJAČA“

Tri meseca nakon što je predat Generalni projekat i Prethodna studija opravdanosti za projekat „Tunel Kadinjača“, Revizionoj komisiji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture konačno je dobijena Saglasnost na predloženi projekat.

U petak 27. januara u zgradi Ministarstva je održana sednica Revizione komisije koja je razmatrala pored ovog projekta i još 8 projekata od republičkog značaja. Sa teritorije opštine Bajina Bašta je još razmatran i Idejni projekat i Studija opravdanosti za izgradnju novog mosta preko reke Rogačice na državnom putu II-a reda, čiji je investitor JP „Putevi Srbije“.

IMG_20170127_144407

Sednica Revizione komisije Foto: Drina Info

Komisijom je predsedavao Radojko Obradović a Izvestilac za Komisiju za projekat Tunela Kadinjača je bio Vladimir Gucić sa 5 saradnika. Projekat je razmatran i data je saglasnost bez primedbi uz napomenu da se u sledećoj fazi projekta obrati pažnja na tunelski zastor (kolovoz) sa kojim je u  Srbiji bilo dosta problema pri gradnji novih tunela.

Ispred projektanta, kompanije Utiber DOO, bio je prisutan glavni projektant gospodin Mišel Sabo a ispred opštine Bajina Bašta Ivan Marković i Miloš Jelisavčić.

„Ovo je važan korak za ovaj projekat. Završena je važna faza projekta u kojoj smo dobili trasu i definisali koridor, dobili saglasnost državnih organa i sada možemo krenuti u realizaciju Idejnog projekta“ rekao je za Drina Info Ivan Marković, koordinator projekta.

Izvor: Drina Info

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla