25.3 C
Uzice
јул 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Dobijena dozvola za sledeću fazu izgradnje Gondole – polaganje elektroenergetskog kabla

Radovi na izgradnji završne stanice Gold gondole Zlatibor na vrhu Tornika, teku planiranom dinamikom i u zavšnoj su fazi. Na tom mestu putnici će kada žičara proradi izlaziti iz kabina i uživati u prelepom pogledu, a skijaši u zimskom periodu u padinama Tornika.

”Nastavak radova na izgradnji gondole podrazumeva polaganje elektroenergetskog kabla 10KV od trafostanice na Zlatiboru do lokacije međustanice, gde je glavno mesto strujnog napajanja ovog infrastrukturnog objekta, a sve u cilju priključka na distributivni sistem električne energije zlatiborske gondola”, istakla je direktorka JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić.

Dužina kabla je blizu 12 kilometara, a vrednost materijala i radova je oko 41 milion dinara. Izvođač radova u okviru konzorcijuma otpočeće planirane aktivnosti u narednih deset dana, precizirala je Božanić. Dodala je i da se krajem ove sedmice očekuje podnošenje zahteva za drugu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru, a reč je o početnoj stanici koja će se nalaziti u centru Zlatibora.

Gold gondola Zlatibor, kao najduža panoramska gondola na svetu, predstavlja novu turističku atrakciju za ceo region. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica.

Izvor: JP Gold gondola Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užice u takmičenju gradova i opština „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“

Oglasna Tabla

Počinju velike saobraćajne kontrole: Vežite pojas i pazite na brzinu

Oglasna Tabla

Proglašeni pobednici 46. Sabora trubača na Zlatiboru

Oglasna Tabla