ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Добар знак пред Париз: Радишић освојио сребро и поправио лични рекорд

Чајетински параатлетичар Александар Радишић освојио је друго место на Отвореном првенству Хрватске у Пули у дисциплини бацање чуњa. Радишић је поправљањем личног рекорда дошао до тренутно петог резултата на свету и допринео је да у Пули српска репрезентација освоји све три  медаље. Добар резултат је показатељ доброг рада који је усмерен ка Параолимпијским играма које ће се одржати од 28. августа до 8. септембра у Паризу.

Традиционално учешће на Кроација опену и припреме у Медулину за Радишића су овог пролећа биле веома успешне. Златиборац је чуњ бацио 33,07 метара што је било довољно за освајање сребрне медаље, и то је тренутно пети резултат на светској ранг листи.

„Презадовољан сам резултатом самим тим што сам померио свој лични рекорд за 119цм и освојио друго место. Сам резултат говори да су базичне припреме које смо тренер Ивана Зубер и ја обавили на Златибору прошле без повреда и болести, што је најбитније, и колико смо напредовали кроз тај период. Ово је било прво такмичење и нисмо се конкретно спремали у смислу смањења тренинга него смо ишли из пуног обима јер наш главни циљ су Параолимпијске игре у Паризу,“

каже српски репрезентативац са Златибора. Србија је остварила надмоћан наступ на међународном такмичењу у Пули јер је великан овог спорта Жељко Димитријевић био први, а Филип Граовац трећи.

„Конкуренција је била изузетно јака, морам да нагласим да ми из Србије полако преузимамо примат у овој дисциплини јер смо сва тројица заузели постоља. Жеља моја и мојих колега из репрезентације је да три заставе Србије засијају у Паризу. Идемо степеник по степеник, ко буде најбољи физички и психички, он ће и победити.“

Радишић се захвалио свима који му помажу у припремама, пре свега општини Чајетина и локалним јавним и приватним предузећима:     

„Велики утицај у свему је имао Физио Златибор, који има помаже у опоравку између јаких тренинга. Неки новитет који смо мој тренер и ја убацили ове године је и хипербарична комора у хотелу Букет. Све то је одиграло велику улогу у оваквом мом стању и хвала им на томе. Склопили смо одличан тим људи, имамо одличне услове и на пример те бацачке тренинге смо зимус обавили овде у ТРК Златибор, јер нисмо могли напољу да радимо, што нам изузетно значи. У хотелу Олимп имамо теретану, и све добро функционише.“

Пре највеће светске смотре спортиста, пред Радишићем ће бити пренство Србије у јуну након којег ће уследити прављење жељене форме за Париз. На 27. отвреном првенству Хрватске учествовало је 112 такмичара из 14 земаља на стадиону Веруда у Пули. Радишић је у групи спортиста који су обезбедили олимпијски пласман, те нема потребе за учешћем на Светском првенству у Кобеу у Јапану, где ће још чланова рерпрезентације Србије покушати да се пласира у Париз.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)