ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

До сада стигло више од 40.000 пријава за студентске картице

Према најновијим подацима, за нешто више од 48 часа пристигло је преко 40.000 пријава за бесплатне платне студентске картице, чија примена почиње 1. децембра, а рок за пријаву није временски ограничен.

„Велико је интересовање за студентске картице. До јуче до 16 часова више од 40.000 студената се успешно пријавило за студентске картице. По томе видимо да смо превазишли оне бројеве о којима се у јавности спомињало о броју постојећих различитих студентских картица“, рекао је за Тањуг Александар Јовић, помоћника министра просвете за виосоко образовање.

„Потписивање уговора са компанијама које нуде погодности очекујемо током следеће недеље, а примена картица за попусте и погодности креће од 1. децембра“, рекао је Јовић.

Подсетио је да се студенти пријављују преко сајта Управе за трезор.

„Они приликом пријаве уносе име и презиме, ЈМБГ, уносе број мобилног телефона како би били обавештени када је картица готова, бирају факултет и експозитуру Банке Поштанска штедионица где желе да преузму картицу. Такође, студенти дају сагласност за обраду података“, рекао је Јовић.

Како је навео, рок за израду картица је две недеље од тренутка пријаве.

„Поред тога што су картице за попусте студентима то ће бити и идентификациона картица са циљем да замени студентски индекс у папиру. У овом тренутку већ имамо најављене попусте Ер Србије, Србија воза, Путева Србије, Дунав осигурања, Телекома Србије. Преговара се и са трговинским ланцима о износима попуста, туристистичким организацијама, апотекама и различитим привредним субјектима као што су теретне и друго“, казао је Јовић.

Он је рекао да је планирано да понуда буде проширена на биоскопе и на различите установе културе.

„Као што смо и најавили, ова картица ће се у будућности користити и за заказивање прегледа у Студентској Поликлиници и остваривања погодности у ресторанима, домовима, као и примање стипендија и кредита“, рекао је Јовић.

Навео је да орисници студентских картица могу бити студенти свих високошколских установа у Србији – приватних и државних факултета, високих школа струковних студија и академија струковних студија.

„Картица важи две године, обнавља се аутоматски док год студент има статус студената, а временски рок за пријаве није ограничен“, рекао је Јовић.

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)

31 милион динара за унапређење безбедности саобраћаја

„Трагови“ у Ери културе, отворена изложба слика Драгана Тасића поводом пет деценија рада

Јубиларна 25. Лимска регата креће у петак из Плава, у недељу рафтери стижу у Пријепоље

„Шетња за здравље“ као превенција и едукација

Смена сунца и облака, понегде пљускови – температура до 28 степени

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву