ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

До сада пријављено близу 600.000 деце за новчану помоћ

БЕОГРАД – За новчану помоћ деци до 16 година од 10.000 динара јутрос до 8 сати стигло је 592.000 пријава, изјавио је данас министар финансија Србије Синиша Мали.
Он је, гостујући на ТВ Пинк, казао да је бројка од близу 600.000 деце пријављених за три дана потврдила да систем пријављивања функционише добро.

„Невероватан је одзив родитеља, кад имате толико људи који су се пријавили то показује да сте меру погодили баш како треба. Ништа није случајно ,ми смо имали намеру да погодимо почетак школске године“, казао је Мали.

Он је подсетио да је за ову једнократну новчану помоћ државе деци до 16 година и оној рођеној након 21. новембра 2006. године у буџету издвојено око 12 милијарди динара.

Помоћ ће, како је нагласио бити исплаћена пријављенима између 25. септембра и 1. октобра.

“ Обећање које смо дали ми ћемо да испунимо до краја септембра. Очекујем максимални број деце, 1.190.000 деце да се пријави. Ми смо ево већ прешли половину тог броја“, казао је он.

Министар је навео да је процес пријављивања једноставан и траје минут или два, јер подносиоци пријаве, односно мајке, треба само да унесу број личне карте и свој матични број, као и назив банке у којој желе да им буде уплаћен новац.

„Цео систем помоћи који смо имали до сада нашим суграђанима показао се изузетно важан јер он не само да показује снагу наших финансија, он људима значи, јер у овим тешким тренуцима људима дајете једну дозу оптимизма и сигурности да је држава ту и да ће им помоћи“, нагласио је Мали.

Хранитељи детета за које се исплаћује новчана помоћ, као и примаоци новчане социјалне помоћи, како је казао министар, изузет су од пријављивања и њима ће новчана помоћ бити уплаћена аутоматски, без подношења пријаве.

Он је нагласио и да старатељи деце имају право на новчану помоћ

под условима прописаним одговарајућим законским решењем, које је ступило на снагу 1. августа, односно они треба само да скенирају одлуку суда да им је додељено старатељство.

„Код усвојитеља ажурирана је база података и ту нема никаквих проблема“, навео је Мали.

РТВ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање

Стамбени кредити и зајмови привреди стагнирају – када се може очекивати пад камата

Олакшице за струју и гас – најсиромашнијима највеће субвеције

Промоција збирке песама “Кошмари Кошара”

Данас је Свети Јован Богослов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Beldocs одбројавање