8.7 C
Uzice
април 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Do Petrovdana asfalt preko Javora

Poslednjih 3,5 kilometara puta kroz Kalipolje, koji spaja opštine Nova Varoš i Ivanica, biće asfaltirano do Petrovdana i velike istorijsko-kulturne manifestacije u organizaciji Humanitarne organizacije „Stara Raška“. Radove finansiraju „Putevi Srbije“, a asfaltira se deonica od Korićanaca u Ljepojevićima do saborišta kod spomenika majoru Iliću na Javoru.

Pripreme su pri kraju, a trasu su nedavno sa inženjerima „Puteva Srbije“ obišli predstavnici dve opštine i „Stare Raške“. Osim puta, kako je obećano, urediće se i plato kod stare šumarske kuće na Javoru za održavanje velikih skupova.

-Požurićemo kako bi sve bilo gotovo do 12. jula i manifestacije „Javor 2018.“ u okviru koje će biti održan Sabor srpske omladine iz matice i rasejanja i obeleženo 140 godina od Javorskog rata. Pokrovitelj manifestacije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako se očekuje on će i svečano otvoriti asfaltiranu deonicu. Država je konačno prepoznala našu misiju. Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak obećao nam je i da će ovo preduzeće u martu iduće godine početi sa asfaltiranjem 13,5 kilometara puta od Štitkova prema Kušićima i Katićima, koji spaja dva regiona, Zlatiborski i Moravički- kaže Vojin Vučićević, izvršni direktor „Stare Raške“.

U lokalnoj samoupravi kažu da je trasa preko Javora značajna ne samo za meštane božetićkih sela do kojih će sada brže i lakše stizati kupci za stoku i poljoprivredne proizvode, već i za čitav novovaroški kraj.

-Zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Srbije dobićemo više od 17 kilometara asfalta na dva značajna putna pravca i to bez dinara ulaganja iz opštinskog budžeta. Mi smo ovih dana sopstvenim sredsvima popravili i povaljali 3,5 kilometara puta od Štitkova prema Ivanjici – kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bez udaje dobila papire za Švedsku

Oglasna Tabla

Dušanov zakonik – carski ustav srednjovekovne Srbije

Oglasna Tabla

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla