ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

До краја године једнократна помоћ корисницима социјалне помоћи

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће корисници социјалне помоћи добити једнократну помоћ пре краја године, пензионери за неколко дана повишицу пензија, док се за запослене у јавном сектору у скоријем периоду предвиђа значајно, двоцифрено, повећање плата.

Вучић је рекао да ће држава наћи начин да уплати социјалну помоћ, али и да је циљ да у будућостости не долази до повећања броја корисника социјалне помоћи.

„Морамо да сагледамо како да у будућности не долази до повећања корисника социјалне помоћи, јер је некима лакше да то примају па да додатно раде на неким другим пословима. Суштински они не желе да добију неку врсту посла“, рекао је Вучић за РТС.

Додао је да се поред помоћи за оне који лошије живе, очекује и скорије повећање плата у јавном сектору.

„Што се тиче плата у јавном сектору, доћи ће до значајног повећања плата које ће бити двоцифрено. Ускоро ћемо обавестити јавност о тачним бројкама“, рекао је председник.

Осврнуо се и на предстојећа повећања пензија.
„За неколико дана пензионери примају повишицу у износу од пет одсто за октобар месец, одмах после тога иде једнократна исплата од 20 000 динара“, рекао је Вучић и додао да ће се посебно разматрати како да се помогне људима са мањим пензијама.

„Гледаћемо да убрзамо повећање пензија. Од 1. јануара ће бити додатног повећања од 14,8 одсто, што је кумулативно 21,2 одсто“, рекао је Вучић.

Како је навео, постоји проблем због тога што део пензионера прима породичне пензије, које суштински то нису.
„Углавном су ниже, јер се ради о пензијама у оним делатностима као што је пољоприверда, у којима углавном није уплаћиван стаж“, објаснио је Вучић.

Извор:ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА