ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Do 8. novembra prijave za učeničke i studentske stipendije

Talentovane učenike i studente Grad Užice i ove godine će podržati kroz stipendije, koje se dodeljuju na osnovu definisanog pravilnika i odrđenih uslova koje učenici i studenti moraju ispuniti.

Učenici i studenti mogu konkurisati za  stipendije grada Užica, ukoliko se školuju u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, ukoliko se školuju na teret budžeta Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji grada Užica najmanje pet godina unazad, neprekidno, u odnosu na datum raspisivanja konkursa.

Pored ovih opštih uslova, neophodno je ispuniti i određene posebne uslove, pa tako učenici srednjih škola moraju imati u prethodnoj školskoj godini prosečnu ocenu najmanje 4,80 ali i jednu od osvojenih nagrada na takmičenjima iz nastavnih predmeta, koja su obuhvaćena Kalendarom takmičenja i smotri učenika osnovnih škola i Kalendarom takmičenja i smotri učenika srednjih škola, koje donosi Ministarstvo prosvete Republike Srbije za svaku školsku godinu. Sportske nagrade su osnov za dodelu stipendije ukoliko je u pitanju nagrada osvojena na takmičenju u pojedinačnom sportu -da je učenik učestvovao na takmičenju kao predstavnik škole koju pohađa.

Studenti I godine studija, prvog stepena, moraju imati ostvarenu prosečnu ocenu u završnom razredu srednje škole najmanje 4,80, kao i osvojeno prvo ili drugo mesto na okružnom takmičenju,  prvo, drugo ili treće mesto na republičkom takmičenju ili jedno od prvih pet mesta na međunarodnom takmičenjuUčenici srednjih škola i studenti I godine studija prvog stepena koji potiču iz porodica sa troje i više decemoraju ispuniti poseban uslov da su u prethodnoj, školskoj 2020/2021. godini, ostvarili prosečnu ocenu najmanje 4,80.

Studenti II godine i viših godina studija, prvog stepena, moraju imati položene sve ispite iz prethodne godine studija, predviđene studijskim programom i ostvarenu prosečnu ocenu, iz prethodne godine studija,  najmanje 9,00. Pravo na stipendiju studenti studija drugog stepena ostvaruju ukoliko su položili sve ispite iz prethodne godine studija, predviđeni studijskim programom, ostvarili prosečnu ocenu, iz prethodne godine najmanje 9,00 i ukoliko su nezaposleni.

Stipendije se isplaćuju u 10 jednakih mesečnih rata, za period septembar – jun, u školskoj godini za koju je stipendija dodeljena.

Prijave na konkurs, sa traženim dokazima o ispunjenju uslova, podnose se Komisiji za stipendiranje talentovanih učenika i studenata, grada Užica za školsku 2021/2022. godinu,  preko pisarnice Gradske uprave, soba broj 12, zaključno sa 8. novembrom 2021. godine ili preko pošte na adresu: Grad Užice, Gradska uprava za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, 31 000 Užice, ul. DimitrijaTucovića 52.

Obrazac prijave može se preuzeti u pisarnici gradske uprave ili na internet stranici Grada Užica, gde se nalaze i svi detalji o dokumentaciji koju je neophodno predati uz prijavu.

Prošle godine dodeljene su 242 stipendije za 182 studenta i 60 učenika.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце