ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

До 5 година затвора за лажне профиле и манијаке са Фејсбука

За кривично дело изазивање паника и нереда путем друштвених мрежа или средства јавног информисања, по ставу 2. запрећена је казна и до пет година затвора, изјавио је данас стручњак за сајбер криминал Саша Живановић. Он за Тањуг каже да су изазивање панике нереда или кривична дела угрожавања сигурности кривична дела која се гоне по службеној дужности, за кривично дело изазивање паника и нереда запрећене су казне у ставу 1, од три месеца до три године и новчана казна, а у ставу 2, ако је та објава преко друштвених мрежа или преко средстава јавног информисања, запрећена је казна и до пет година затвора.

„Код кривичног дела угрожавања сигурности, запрећена казне су у ставу 1 до једне године, а до три године ако су упућене према члановима владе, новинарима, полицији, тужилаштву“ додао је он.

Живановић напомиње да одређени број људи који објављују такве ствари нису ни свесни шта раде, нарочито када је реч о малолетницима и деци узимајући у обзир њихову зрелост, перцепцију и да ли су свесни одговорности за ствари које пишу.

Саматра да су људи, када се налазе испред екрана свог телефона или рачунара, доста храбрији и износе нешто у сајбер простор што у реалном животу уопште не би могли да кажу.

 

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке Ужице

Преглед резултата мерења квалитета ваздуха у граду Ужицу и околини закључно са 19.05.2024. године

Возач „сеата“ налетео на отворену шахту и испревртао се на путу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено Градско такмичење у пружању прве помоћи

Током протеклог викенда на путевима у Србији стање безбедности саобраћаја значајно погоршано

У ритму недеље са Миланом Стаматовићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

Три ходочасника кренула су са Романије до Крфа (ВИДЕО)

Акција добровољног давања крви 21.маја