Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

До 2025. асфалтирање сваког метра пута у МЗ Биоска

Око 3,5 километара путних праваца урађено је у МЗ Биоска током две године заједничким средствима Града и мештана а готово 21 километар од 2014. године. Механизација ЈКП “Нискоградња” у овој месној заједници тренутно изводи радове на неколико путних праваца по уговорима из прошле и ове године.

Према речима мештана сваки метар асфалта њима значи много, а како каже Драган Ћосић изградња путне инфраструктуре један је од основних предуслова за останак и опстанак.

“Ово сам чекао деценијама и веома сам задовољан данас, па желим да се захвалим и својим суграђанима и градском руководству. Имамо овде доста омладине и оних којих долазе готово свакодневно. Надам се да ћемо заједно наставити да развијамо ово наше село”.

Миодраг Станојчић председник  Савета МЗ Биоска истиче да је ће наредних дана бити завршено још 600 метара асфалта на неколико путних праваца око којих грваитира велики број становника Биоске.

“Радили смо вредно претходних година и надамо се да ће до 2025. године асфалтом бити покривени сви путни правци у селу, након чега ћемо радити и на унапређењу водоводне мреже и свих осталих садржаја, неопходних мештанима”.

Слободан Шиљковић члан Градског већа после обиласка урађених деоница изразио је задовољство добром сардњом са мештанима како овог тако и осталих села на територији града Ужица.

“Трудимо се да из године у годину у буџету града опредељујемо све већи износ средстава за асфалтрање сеоских путева. На око 50 километара путева годишње се постави асфалт и то је тренд који ће се наставити и у  наредном периоду. Једнако су нам важни сви сеоски путеви колико и градске саобраћајнице, а наравно по потреби ради се и на санацији оштећених путних праваца. Само у овој години санирано је око 2,5 километара главних саобраћајница у овој месној заједници.”

Грађевинска сезона у пуном је јеку и по речима Владимира Синђелића члана градског већа тренутно се “Нискоградња” и остали ангажовани извођачи налазе у Волујцу, Дубоком ,Гостиници, Кремнима и Мокрој Гори.

“У Кремнима и Мокрој Гори ради предуће Транскоп а по завршетку тих радова прелазе у Качер и Љубање. Што се тиче “Нискоградње” ових дана завршавамо Гостиницу и Волујац и Нискоградња се сели у месне заједнице Луново Село и Равни. Радимо пуном паром и надам се да ћемо што више путних праваца завршити у овој години”.

Како поручују надлежни уколико неки од уговорених путних праваца не буду завршени до краја ове грађевиснке сезоне, уговори ће бити анексирани а радови изведени на самом почетку наредне.

Град Ужице

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА