13.2 C
Uzice
август 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Đurić: Zlatibor lider u sportskom turizmu

Nakon nedavnog preuzimanja vlasništva nad Sportsko turističkim centrom „Zlatibor“, Opština Čajetina ima u planu da nastavi ulaganja u ovaj objekat za koji se interesuju mnoge sportske ekipe radi sprovođenja priprema. U planu je izrada projekta rekonstrukcije sistema grejanja, koje će raditi na principu solarnih ploča i toplotnih pumpi, čija ugradnja će biti izvršena tokom leta. Interesovanje za pripreme sportskih ekipa je veliko tako da su rezervacije za prolećne i letnje mesece već izašle. To je po rečima zamenika predsednika Opštine Čajetina Arsena Đurića dobar pokazatelj da će ovaj kompleks raditi profitabilno.

„Interes opštine Čajetina je bio da kupi halu pošto je postojala opasnost da će biti zatvorena jer je već dugi niz godina bila u stečaju. Zlatiboru to nije odgovaralo pa smo kupili halu i siguran sam da ćemo sa nekim manjim ulaganjima poboljšati uslove za pripreme i boravak sportskih ekipa u ovom centru. Odmah pored hale nalaze se i fudbalski stadioni, tako da ćemo imati odlične uslove za pripreme sportskih ekipa. Ono što je u dugoročnijem planu jeste izgradnja bazena, koji bi bio i gradski ali i bazen koji će koristiti sportisti za pripreme. Kada sve to zaokružimo mislim da takav centar neće postojati u Srbiji“, dodaje Đurić.
Da li će ovaj objekat biti u vlasništvu nekog javnog preduzeća, ustanove ili će samostalno poslovati, Đurić kaže da je izvesno da će to biti posebno preduzeće, s obzirom da će poslovati po komercijalnim principima, odnosno neće imati nikakve subvencije i dotacije od strane Opštine, već će morati da se finansira samostalno. Đurić kaže da ono što trenutno nedostaje su fudbalski tereni:

„Mi imamo osam fudbalskih terena koji se koriste za pripremu sportskih ekipa. To je nedovoljno, s obzirom da imamo velike kapacitete, a Zlatibor ima i izuzetno povoljnu klimu za sportske pripreme. Sasvim je sigurno se u narednom periodu mora graditi još fudbalskih terena kako bi mogli da primimo sve ekipe koje su zainteresovane da dođu na pripreme. Ali, već sada smo lideri u Srbiji kada je u pitanju sportski turizam. Međutim, potrudićemo se da napravimo još nekoliko terena kako bi se našli na evropskoj i svetskoj mapi turističkih centara za pripreme sportskih ekipa“.

Kupovina sportske hale na Zlatiboru kao i proširenje sportske hale u Čajetini i ispunjavanje određenih standarda koje do sada nije imala, otvara mogućnost organizacije takmičenja i manifestacija međunarodnog karaktera, zaključuje Arsen Đurić.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Licidersko srce na Zlatiboru u znaku prijateljstva i humanosti

Oglasna Tabla

Прослава поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве на Златибору (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela – 7 recepata za celu nedelju

Oglasna Tabla