12.2 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Đurić: Razvoj turizma i kapitalne investicije su naši ciljevi u 2019. godini

Čajetina – Budžetom za 2019. godinu planirana su sredstva za kapitalne projekte koje moramo realizovati.

To su pre svega završetak Gold gondole, završetak postrojenja za otpadne vode, kupovina sportske hale na Zlatiboru i rekonstrukcija sportske hale u Čajetini. Za ove četiri investicije biće izdvojeno najviše novčanih sredstava, ali nećemo zaboraviti ni manje projkete koje u sledećoj godini moramo privesti kraju”, izjavio je Arsen Đurić u izjavi za Glas zapadne Srbije.

U saradnji sa Evropskom unijom iz čijih fondova su izdvojena novčana sredstva, kod hotela Olimp na Zlatiboru, biće izgrađen sportski park koji će obuhvatiti malu atletsku stazu, teretanu na otvorenom, savremeni sportski mobilijar, a prema Đurićevim rečima sportski turizam zauzima bitno mesto u kompletnoj ponudi Zlatibora.

„Ovde na pripreme dolaze ozbiljni timovi iz celog sveta, ali i reprezentacije. Sa smeštajnim kapacitetima ne oskudevamo, ali ono što nam nedostaje jesu sportski tereni. Trenutno imamo osam, a u planu je da lokalna samouprava sledeće godine napravi još dva ili tri terena, a da bi mogli primiti sve ekipe potrebno nam je bar 15. Hotel Palisad, ali nadamo se i drugi hotelijeri imaju u planu da ih izgrade. Kako bi se razvijao sportski turizam opština je i kupila sportsku halu kako bi opstala i bila od značaja. Brojni naši proslavljeni sportisti organizuju kampove, što dodadatno utiče na pozitivnu promociju Zlatibora”, ističe Đurić.

Tiristička ponuda Zlatibora biće zaokružena i otvaranjem kulturnog centra.

„To je kapitalni objekat za opštinu, koji će koštati preko 1, 5 miliona eura i prostiraće se na 2000 kvadratnih metara. U njemu će se nalaziti sala za pozorišne predstave po poslednjim standardima koja će se koristiti i za bioskopske projekcije, a jedan deo biće odvojen za biblioteku. Velika je stvar da u vreme kad prave vrednosti ustupaju pred raznim sdržajima upitnog kvaliteta, Zlatibor dobije savremeno pozorište”, naglašava Đurić.

Izvor: GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nega bebinog pupka – kako da bude mnogo lakše i jednostavnije

Oglasna Tabla

Tunel Kadinjača jedino rešenje za spajanje Podrinja sa centralnom Srbijom

Oglasna Tabla

Radionica dokumentarnog filma za srednjoškolce u Užicu i Beogradu

Oglasna Tabla

Seminar: Vedske-poljoprivrede i baštanske metode

Oglasna Tabla

Carina odolela vekovima, može li i vozilima

Oglasna Tabla

Danas prognoziran najtopliji 21. oktobar u poslednjih 90 godina

Oglasna Tabla

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla