Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Đurić: Otvaranje Kulturnog centra za Vidovdan

Opština Čajetina intenzivno nastavlja sa aktivnostima koje su započete prethodnih godina, a uporedo ulazi i u nove poduhvate i aktivnosti, kaže zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, govoreći za „Zlatiborske vesti” o prolećnim radovima i investicajama koje ova lokalna samouprava za 2019. godinu planira i finansira.

– S dolaskom proleća intenzivirani su radovi na gotovo svim infrastrukturnim projektima čija je realizacija u toku, kao i na izgradnji novih puteva i ulica. Kada kažem infrastrukturni projekti, pre svega mislim na nekoliko kapitalnih projekata čija realizacija je u završnoj fazi – napominje Đurić i najpre ističe zlatiborsku gondolu koja bi, kako kaže, ove godine trebalo definitivno da bude završena.

Završni poslovi obavljaju se i na novom zdanju Kulturnog centra na Zlatiboru. Tu je u toku javna nabavka za nedostajući deo opreme, a otvaranje pomenutog objekta planirano je za Dan opštine Čajetina, odnosno na Vidovdan 28. juna, najavljuje zamenik predsednika opštine:

– Imamo u tom novom zdanju čime da se pohvalimo, retke su opštine odnosno gradovi u Srbiji koji se u ovo vreme mogu pohvaliti da su otvorili novo pozorište, bioskop… A naš Kulturni centar je prava oaza kulture. U okviru njega, pored sale za pozorišne predstave i bioskopske projekcije, biće i galerija za izložbe slika, prostor za biblioteku i još dve manje multifunkcionalne sale, kao i kancelarije za udruženja. Reč je o objektu koji je urađen po najvišim evropskim i svetskim standardima i biće na ponos čitavom Zlatiboru.

Izvor: Zlatiborske vesti

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas još toplije, sunčano, do 18 stepeni, a od ponedeljka SNEG

Oglasna Tabla

Pre 30 godina, đačke torbe su bile lakše, ali je znanje bilo veće

Oglasna Tabla

Odmalena sam stoku voleo, hit-video iz Požege: Dragan je lep, mlad i domaćin, ali neoženjen! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Plaćaćemo kauciju za jogurt i mleko: Vlada Srbije objavila nacrt izmena i dopuna Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu

Oglasna Tabla

Maminin stopama: Bronza za Kalinu Bogojević

Oglasna Tabla

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla