28.8 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Đurić: Gondola u funkciji do kraja 2018. godine

Čajetina – Govoreći o aktuelnim infrastrukturnim projektima na Zlatiboru, zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić je kazao da će na proleće početi radovi na izgradnji početne i međustanice panoramske gondole koja će kako je naveo, biti u funkciji do kraja 2018. godine.

Đurić je istakao da se do Nove godine očekuje završetak još jednog projekta na Zlatiboru. “Završetak Kulturnog centra koji je zapravo multifunkcionalni objekat koji je nedostajao Zlatiboru”, kaže Đurić. On ističe da će se u tom prostoru nalaziti sala za pozorišne predstave i bioskopske projekcije, galerija za izložbe, biblioteka i još dve multifunkcionalne sale kao i prostorije za omladinska i druga udruženja.

“Završetkom ovog objekta Zlatibor dobija na kvalitetu jer će u tom objektu biti moguće održavanje kulturnih i drugih manifestacija koje do sada nismo mogli organizovati zbog nedostatka adekvatnog prostora”, tvrdi zamenik predsednika opštine Čajetina.

Đurić je podsetio da je nedavno potpisan ugovor o kupovini Sportske hale na Zlatiboru.

“To je kompleks od 9 200 metara kvadratnih u kome se osim sportske dvorane nalazi hotelski kompleks i svi otali prateći sadržaji za pripreme sportskih ekipa čime je zaokružena priča kada je u pitanju sportski turizam”, kaže Đurić. On je dodao da opština Čajetina ima tri fudbalska stadiona koji se nalaze neposredno uz tu sportsku dvoranu te će na taj način biti značajno poboljšani uslovi za pripreme sportskih ekipa i da su očekivanja da će na pripremama sledeće godine biti još više sportskih klubova i to ne samo iz Srbije već i iz čitave Evrope.

Izvor:glaszapadnesrbije.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama povišica 15 odsto?

Oglasna Tabla