Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Đorđević Arsić: Turistička ponuda Užica sve bogatija

Ove godine Užice beleži rekordan broj gostiju i stranih turista, mahom iz Kine. Turistička organizacija Užice želi da kroz marketing i promociju ali i preko društvenih mreža unapredi svoju ponudu.

„Postoji dobra koordinacija između nas, gradske uprave i resornog ministarstva i koji su prepoznali sve naše projekte koje smo realizovali ili planirali za 2019. U planu je da objedinimo turističku ponudu, da se povežemo sa kolegama iz muzeja u čijoj je nadležnosti Kadinjača i da Užičku republiku i Titovu bistu, od sledeće godine promovišemo na malo drugačiji način”, rekla je direktorka TO Užice Danijela Đorđević Arsić.

Ona je dodala da su u poslednjih godinu dana realizovali i projekat konačište „Grad”, na osnovu koga su proširili smeštajne kapacitete i značajno pojačali turističku ponudu.

„Projekat je realizovan uz podršku Grada Užica, resornog ministarstva, TO kao i stranih donatora koji su nam pomogli da konačište opremimo. Smešteni smo u bivšem Domu vojske Jugoslavije, odnosno u samom centru grada, pored crkve i Gimnazije. Imamo 6 soba i 13 kreveta. Pružamo usluge prenoćišta, uz mogućnost noćenja sa doručkom i večerom, i te usluge vršimo sa restoranom `Naša priča`, koje smo prepoznali kao partnere. Prvih par meseci bio je teži period dok smo stekli stalne goste i privukli posetioce. Poslujemo sa 60 do 70 posto popunjenosti kapaciteta, što je za same hotelijerske usluge na visokom nivou. Imali smo malo bojazni tokom jeseni i zime, s obzirom da se naši gosti zadržavaju dan-dva, da li ćemo uspeti da popunimo kapacitete. Ali, odlučili smo da proširimo ponudu i ne pružamo samo usluge smeštaja, već i da se tu dešavaju neke promocije, seminari, radionice… Bili smo domaćini kursa za somelijere, i naš prostor je prepoznat kao dobar za održavanje edukacija u turizmu. Takođe moramo da podsetimo na dobru saradnju sa Umetničkom školom, čiji učenici izlažu radove u našem prostoru”, rekla je Đorđević Arsić dodajući da u konačištu postoji i Info centar gde se pored suvenira mogu dobiti i informacije o bioskopskom i pozorišnom repertoaru kao i turističkim ponudama Mokre Gore, Starog grada ili seoskog turizma.
Prema njenim rečima ove godine će se uz pomoć resornog ministarstva, grada i TO zameniti i kompletna instalacija i osvetljenje Potpećke pećine.

„Nama je ove godine, uprkos jako lošim vremenskim uslovima u junu i julu, Potpećka pećina zabeležila rekordan broj gostiju, preko 8.500 posetilaca, i ako smo je zatvorili dve nedelje pre kraja sezone iz opravdanih razloga. Na putu ka pećini zamenili smo postojeću turističku signalizaciju, ispred pećine u aprilu planirana je zamena mobilijara i postavljanje suvenirnice, gde će moći da se kupe suveniri koji su simboli našeg kraja”, kaže direktorka TO.

Iako se turisti uglavno informišu preko interneta za određene destinacije i potpuno pripremljeni dolaze znajući unapred šta žele da obiđu, za one druge u gradu postoje licencirani turistički vodiči.

„Ministarstvo obnavlja svoje konkurse na koje se mogu prijaviti zainteresovani koji obavljaju tu delatnost. Ono što je ograničenje je zabrana zapošljavanja. Mi bi rado zaposlili bar jedno lice za posao turističkog vodiča, ali za sada sarađujemo sa kolegama koji to rade, dajemo logističku podršku. Nadamo se da će se u budućnosti i to promeniti. Ali, smatramo da zbog toga naši turisti nisu oštećeni kada dođu u Užice”, rekla je Đorđević Arsić.

Ona je podsetila da u ponudi pored Potpećke pećine, Zlakusa, Mokre Gore, Tare veoma bitan strateški projekat za Užice je i Stari grad i viseći most sa kojim se nadaju da će privući veliki broj turista.

Naslovna:Direktorka TO Užice Danijela Đorđević Arsić, foto: GZS

Izvor:GZS/

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rusija ukida ograničenja na uvoz svinjetine iz Srbije?

Oglasna Tabla

SVADBA, SVADBA: Udala se odbojkašica Suzana Ćebić (FOTO)

Oglasna Tabla

Palačinke od samo dva sastojka: Spremaju se ekspresno, a odlične su za doručak ili večeru

Oglasna Tabla

Kako nam aplikacije kradu podatke

Oglasna Tabla

U Srbiji će uskoro biti uvedeno dvogodišnje srednje obrazovanje za čak 40 najtraženijih zanimanja

Oglasna Tabla

AFC Zlatibor 2020: Ninčić debitovao pobedom, šampionski pojas za Georgijeva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 17. februar

Oglasna Tabla

Uštede od digitalizacije 5 miliona dinara

Oglasna Tabla

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla