On pretplatu godinama unazad plaća po osnovu brojila za električnu energiju koje se nalazi u štali, a u kojoj naravno nema televizor.
– Dva puta sam išao u RTS i popunjavao obrazac i ostavljao ih dole u sandučetu. I ništa ne vredi!Sad sam dobio papir da svakih šest meseci moram slati na uvid, da bi imali oni uvid u potrošnju struje. slao sam i fotografije… – priča Đorđe Delić.
OVCE NISU ZAINTERESOVANE ZA TV PROGRAM
Računi za struju su skromni u skladu sa potrošnjom koja je mala s obzirom da je reč o štali. Delić je rešen da više ne plaća pretplatu za televizijski program, iako je reč o iznosu od 200 dinara, jer kako kaže, televizor u štali nema, a i ovce nisu zainteresovane za televizijski program.
Iako ovčice uživaju svaku udobnost u štali, pa im je tu i iće i piće, slama, ušuškane su i na suvom, jedino bi još, za razbibrigu, mogao da im zafali televizor. A ako stočar uskoro ne bude oslobođen pretplate za TV koji nema, moglo bi da se desi kao u onoj narodnoj „Ako ne možeš da ih pobediš…“, pa bi ovčice ipak mogle da dobiju TV koji bi mogle da gledaju uveče, pred spavanje.
Pogledajte prilog TV 5:
Izvor: TV 5