ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Ђоковић постаје слободан човек, министру истекао рок за одлуку о депортацији

Новак Ђоковић је слободан човек, аустралијске власти су одустале од гоњења и депортације и близу је наступа на Аустралијан опену. Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Ђоковића, а потом је министар за емиграције Алекс Хок одустао од намере да искористи дискреционо право и својом одлуком му поништи визу. Рок за ту одлуку је истакао и Новак је веома близу да игра у Мелбурну. Одлука о његовом протеривању ипак може бити донета у уторак.

Сага око најбољег тенисера света трајала је пуних недељу дана, али је близу краја и, срећом, у корист Ђоковића.

Информацију је поново први пренео локални портај Ејџ, који је све време пратио ситуацију око Новака, на основу извора из Федералне владе Аустралије.

Међутим, српски навијачи и Ђоковићев тим још не може да прогласи потпуни тријумф јер постоји могућност да му виза буде укинута у уторак.

Дугачак дан у Мелбурну почео је суђењем на којем су Ђоковићеви адвокати изнели жалбу на одлуку Владе, аргументовано је одбранили и потврдили да је Србин имао комплетну документацију за медицинско изузеће, због чега је судија Ентони Кели пресудио у његову корист.

Наложено је да му буду враћени пасош, новчаник и остале ствари, као и да у року од 30 минута буде пуштен из хотела за мигранте у којем је био притворен.

Одмах је било јасно да је тада добијена само прва рунда јер је постојала могућност да му, одлуком министра Хока, поново буде поништена виза.

Хок је имао четири сата да то учини и, како је то време истекло, новинари Ејџа сазнају се да неће супротстављати одлуци Федералног суда.

Подршку светском „броју 1“ међу првима су дали колеге Џон Изнер и Иво Карловић, његов највећи ривал Рафаел Надал се нашалио да не би волео да види Новака на турниру, журка на улицама града је почела, али су нас велика узбуђења тек чекала.

Непосредно по завршетку суђења, полиција је стигла у зграду у којој је смештена адвокатска канцеларија која га је бранила. Спекулисало се да ће бити ухапшен, али се то ипак није догодило.

Рок за министра Хока је истекао и Ђоковић је добио и другу рунду, па је веома близу наступа на првом гренд слему у сезони.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара, титулу брани управо Новак, који је девет пута дизао пехар на „Род Лејвер арени“

Извор: ртс.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА