ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ђоковић почео јубиларну 400. недељу на врху АТП листе

 

Најбољи тенисер Србује и света свих времена Новак Ђоковић почео је јубиларну 400. недељу на врху АТП листе светских тенисера и тиме дописао нови рекорд у историји светског тениса.

Никоме у досадашњој историји тениса није успело да толико дуго буде на врху листе, а вероватно још јако дуго никоме неће успети ни да обори овај Новаков рекорд.

После победе на Завршном турниру у Торину Ђоковић на новој АТП листи има 11.245 поена чиме је практично обезбедио останак на врху до краја Аустралијан опена.

Тада ће уписати нови рекорд од 410 недеља, тачно 100 више од пензионисаног Рођера Федерера док тренутно активни тенисери само могу сањати о тим бројкама.

По броју освојених поена Ђоковић је на крају ове сезоне ипред Карлоса Алкараса са 2.390 поена, а на трећем и четвртом месту завршили су Данил Медведев са 7.600 и Јаник Синер са 6.490 поена. Листу пет најбољих закључује Андреј Рубљов са 4.805 поена.

У част нашег прослављеног тенисера и његовог низа рекорда које је остварио синоћ је посебно засијала и  највиша зграда у Србији и региону.

ИЗВОР:РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА