ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ђоковић: Докле год сам фаворит на великим турнирима, не размишљам о пензији

Пред наступ на Мастерсу у Паризу, Новак Ђоковић још једном рекао да се осећа одлично и да не размишља о пензији. Најбољи светски тенисер нагласио да жели успех са репрезентацијом Србије у Дејвис купу, али и на Олимпијским играма следеће године.

Новак Ђоковић је ушао у 37. годину, али и даље је најбољи тенисер на свету. Пред почетак Мастерса у Паризу, Новак је рекао да и даље не размишља о пензији.

„Захвалан сам што сам у позицији у којој сам тренутно. И даље се осећам младо када је реч о мом телу. Освојио сам три од четири гренд слема и докле год сам фаворит на турнирима, нећу размишљати о повлачењу“, поручио је Ђоковић уочи старта Мастерса у Паризу.

„Гледајући историју, неки тенисери су сматрали да је најбоље повући се кад си на врху, други су се пензионисали када су схватили да не могу више да освајају највеће турнире и да губе од млађих момака. Ја више припадам другој групи – докле год сам главни кандидат за освајање слемова и највећих турнира у овом спорту, нећу га напустити. Наравно, под условом да се не деси нешто друго што ће довести до губитка мотивације. То тренутно није случај“, истакао је Ђоковић на конференцији за медије.

Новак је поновио да му је велика мотивација играње под српском заставом – у Дејвис купу и на Олимпијским играма.

„Следеће године су Олимпијске игре. Заиста желим да остварим добар резултат на њима, где представљам своју земљу. Дејвис куп је такође нешто што ме инспирише“, закључио је Ђоковић.

Новак је у Паризу слободан у првом колу, док ће у другом играти против победника дуела између Миомира Кецмановића и Томаса Ечеверија.

ИЗВОР:РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА