-5.2 C
Uzice
24 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Đenadići overili „vizu“ za Sabor u Guči

Orkestar Ivana Đenadića iz Akmačića sviraće i ove godine u takmičarskom delu Dragačevskog sabora trubača u Guči na kome su lane osvojili dve nagrade. Na najvećoj smotri trube na svetu, od 8. do 12. avgusta, nadmetaće se 20 najboljih orkestara iz Srbije, a trubačima iz Akmačića ovo je četvrto učešće.

Plasman na 58. Dragačevski sabor orkestar iz Akmačića izborio proteklog vikenda na predtakmičenju na Kolovratu kod Prijepolja na kome je šef orkestra Ivan Đenadić proglašen za najboljeg trubača. Pored njih „vizu“ za Guču na Kolovratu je overio i orkestar Marka Trnavca iz Vršelja koji je proglašen za najbolji u konkurenciji sedam orkestara.

U takmičarskom delu ovogodišnjeg Sabora u Guči orkestar Ivana Đenadića sviraće „Prlovo kolo“ i pesmu „Obrane su jabuke rumene“ .

-Očekujemo i ove godine neku od nagrada, ali i sam plasman na Dragačevski sabor je veliki uspeh za svaki orkestar. Ove godine imamo dobar repertoar. Numere su teške za sviranje pa je u ovom trenutku najvažnije da ih dobro uvežbamo kako bi se na najbolji mogući način predstavimo publici i stručnom žiriju – kaže za „Varoške novine“ šef orkestra Ivan Đenadić.

Orkestar Ivana Đenadića prošle godine je u Guči dobio Zlatnu jabuku za najizvornije muziciranje, dok je Ilija Đenadić proglašen za najboljeg basistu. Za petnaestak godina svog postojanja orkestar je osvojio i pregršt nagrada na saborima trubača zapadne Srbije na Zlatiboru i Kolovratu.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sindikati obrazovanja u Srbiji traže veće plate

Oglasna Tabla

Otvaranje nove ski staze na Torniku

Oglasna Tabla

Održan moleban i litija u Čajetini za SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Oglasna Tabla

Pretežno sunčano, temperatura do devet stepeni

Oglasna Tabla

Unosan biznis: Kozarstvo postalo jedna od najisplativijih grana

Oglasna Tabla

Kroz javno-privatno partnerstvo do novog prevoznika u javnom gradskom i prigradskom prevozu

Oglasna Tabla

Povećane boravišne takse na Zlataru

Oglasna Tabla

Objavljene zbirke zadataka za završni ispit

Oglasna Tabla

Uglavnom sunčano sa temperaturom do devet stepeni

Oglasna Tabla