OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Đenadići overili „vizu“ za Sabor u Guči

Orkestar Ivana Đenadića iz Akmačića sviraće i ove godine u takmičarskom delu Dragačevskog sabora trubača u Guči na kome su lane osvojili dve nagrade. Na najvećoj smotri trube na svetu, od 8. do 12. avgusta, nadmetaće se 20 najboljih orkestara iz Srbije, a trubačima iz Akmačića ovo je četvrto učešće.

Plasman na 58. Dragačevski sabor orkestar iz Akmačića izborio proteklog vikenda na predtakmičenju na Kolovratu kod Prijepolja na kome je šef orkestra Ivan Đenadić proglašen za najboljeg trubača. Pored njih „vizu“ za Guču na Kolovratu je overio i orkestar Marka Trnavca iz Vršelja koji je proglašen za najbolji u konkurenciji sedam orkestara.

U takmičarskom delu ovogodišnjeg Sabora u Guči orkestar Ivana Đenadića sviraće „Prlovo kolo“ i pesmu „Obrane su jabuke rumene“ .

-Očekujemo i ove godine neku od nagrada, ali i sam plasman na Dragačevski sabor je veliki uspeh za svaki orkestar. Ove godine imamo dobar repertoar. Numere su teške za sviranje pa je u ovom trenutku najvažnije da ih dobro uvežbamo kako bi se na najbolji mogući način predstavimo publici i stručnom žiriju – kaže za „Varoške novine“ šef orkestra Ivan Đenadić.

Orkestar Ivana Đenadića prošle godine je u Guči dobio Zlatnu jabuku za najizvornije muziciranje, dok je Ilija Đenadić proglašen za najboljeg basistu. Za petnaestak godina svog postojanja orkestar je osvojio i pregršt nagrada na saborima trubača zapadne Srbije na Zlatiboru i Kolovratu.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bazen u školskom dvorištu u Solotuši ponovo u funkciji, 20 godina bio u trnju i korovu

Oglasna Tabla

Užice tuguje za Sašom

Oglasna Tabla

Dan Nacionalnog parka ”Tara”

Oglasna Tabla

Oglas za prodaju 140 vozila u državnom vlasništvu

Oglasna Tabla

Na reci Petnici dugoj samo dva kilometra nalazi se 16 ribnjaka u kojima caruje pastrmka

Oglasna Tabla

Kon: Srbija u nepovoljnoj situaciji sa tendencijom da pređe u vanrednu

Oglasna Tabla

5G mreža 100 puta brža od 4G

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu 21 novoinficirani na koronu

Oglasna Tabla

СПЦ обележава празник посвећен Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Oglasna Tabla