Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ђачки парламент предао прикупљене новогодишње пакетиће Црвеном крсту (видео)

Данас су представници ђачког парламента ОШ „Димитрије Туцовић“ предали прикупљене новогодишње пакетиће Црвеном крсту Чајетина, подржавши тако акцију „Један пакетић – пуно љубави“.

Акција “Један пакетић-много љубави“ је традиционална акција Црвеног крста која се реализује непосредно пред новогодишње и божићне празнике. Циљ ове акције је да се од ученика основних школа у сарадњи са школским Управама прикупе слаткиши, сланиши и играчке како би се направили новогодишњи пакетићи за различите категорије угожене деце.

„Ове, као и претходних година, акцију подржавају ђачки парламент и ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ са својим издвојеним одељењем на Златибору, као и ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката са издвојеним одељењима у Шљивовици и Кривој Реци. Ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ прикупљају играчке за децу док ученици ОШ „Миливоје Боровић“ прикупљају слаткише и школски прибор. Веома ми је драго што су ученици и представници ђачког парламента школе из Чајетине баш данас овде са нама када се и обележава Међународни дан људске солидарности“, рекла је Сања Милосављевић, Црвени крст Чајетина.

Јелена Жугић, педагог ОШ „Димитрије Туцовић“ каже да се испред школе радо одазивају оваквим акцијама и истиче овом приликом веома добру сарадњу са родитељима.

„Ово је већ наша традиционална сарадња на прикупљању играчака за новогодишње поклоне са Црвеним крстом у Чајетини. По мом мишљењу, ово је једна од најлепших акција коју организујемо у школи и увек се наши ученици, њихови родитељи и наставници радо одазивају“.

„Наша школа је као и претходних година учествовала у хуманитарној акцији Црвеног крста где смо прикупљали играчке на нивоу одељења за сву децу којима је све ово потребно. Родитељи су нам помогли и донели смо овде велики број лепих играчака“, рекла је Јована Аћимовић.

До сада је подељено преко 160 пакетића за социјално осетљиву групу деце са територије општине Чајетина чија је вредност готово 300.000 динара. Акција је подржана од стране општине Чајетина, која је својим буџетом планирала средства за рад Црвеног крста, па самим тим и ове акције.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА