12.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

DIREKTORKA „GOLD GONDOLE“ ODGOVORILA GRADONAČELNIKU UŽICA

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić izjavila je danas u odgovoru na optužbe gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića da je kredit za gondolu obezbeđen putem javne nabavke, pod komercijalnim uslovima, jer se projekat se tako tretira – donosi profit. 

„Samo infrastrukturni projekti koji se pominju u nekakvim demagoškim dopisima širokim narodnim masama, mogu se finansirati po nižoj kamati, ali, istine radi, opština Čajetina je za gondolu prevremeno vratila deo kredita, a takav trend nastavljamo i dalje, iako smo očekivali da će gondola već donositi prihode. Oprema, uskladištena u skladu sa pravilima i propisima proizvođača opreme odavno bi bila ugrađena, da se nismo zamerili misleći svojom glavom, govoreći istinu: „Car je go!“ – odgovorila je  ona na optužbe da je Čajetina uzela „nepovoljan kredit, a Užice koristi kredit po mnogo nižoj kamatnoj stopi, kao i da „većina opreme za gondolu rđa po zlatiborskim livadama jer Čajetina još nije pribavila potrebne dozvole za početak gradnje“.

Božanić je navela da je „teško objasniti viziju ljudima koji je nemaju“. 

„Kako predstaviti potencijale onima koji se zadovoljavaju mediokritetom? Velika je razlika raditi ono što moraš zarad ličnog interesa i raditi ono u šta veruješ i za šta zalažeš sve što imaš. Sve to razlikuje predsednika male opštine Čajetina i prvog čoveka jednog velikog, od silnih naprednih akcija, sada posrnulog grada Užica. Koliko će vode proteći Đetinjom dok pojedinci shvate da ceo naš kraj može do neslućenih visina, domaćinskim odnosom prema poslu, prema narodu. Zlatibor, kao najposećenija turistička destinacija u Srbiji, razvija nove sadržaje u cilju unapređenja ponude čitave okoline, celog Zlatiborskog okruga, a izgradnja gondole biće (i već jeste) izuzetan podsticaj za investitore, za goste, naše građane“ objasnila je ona.

Direktorka je objasnila da „domaćinski“ znači: uložiti kada je najteže i stvoriti preduslove za razvoj i život budućih generacija“i istakla da „vlastodršci ne daju mimo sebe“, pa postavljaju pitanja tipa: „Kako zlatiborska da bude prva? Šta će tim seljacima gondola?“.

„Žao mi je što je grad Užice, centar našeg regiona, spao na jeftine dopise, bez poente i svrhe, kojim se blate kolege, zemljaci samo radi pokušaja spasavanja sopstvene, već propale, političke karijere. Nikada nije Vama mogao biti bliži kabinet iz Beograda nego najbliži komšija, niti bolje znati da li je Užicu i Zlatiborskom okrugu potreban aerodrom ili autoput što pre. Vi to ne smete da kažete. Pa, sad mrzite Čajetince što smeju. Svi koji su tako radili, kratko su trajali“, konstatovala je Bojana Božanić.

Ona je podsetila Petkovića da „građani žele da čuju konstruktivne predloge, nove ideje, projekte i investicije, a da ne bi bilo loše da objasni zašto propadaju donacije od 15 miliona evra“.

„Fokusirajte se na suštinske probleme sa kojima se građani suočavaju, a ako ih ne znate, neka Vas neko od brojnih saradnika izvesti, a ako nećete, onda najbolje da radite što ste i do sada: ćutite“, poručila je Božanićeva gradonačelniku Užica.

Izvor: Beta

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla