OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Direktor škole podneo ostavku iz Italije, bahati opštinar i novopečena supruga zbrisali

Ekskurzija maturanata gimnazije iz Arilja, na koju je, umesto đaka, put Italije krenuo lokalni funkcioner sa novopečenom suprugom, osim pokvarenih autobusa koji su učenici gurali, dobila je i neočekivani obrt: direktor gimnazije u Veneciji je podneo ostavku, a mladenci su, izgleda, napustili đačko putovanje.

Đačka ekskurzija po Italiji, koja je započela prošlog vikenda a završava se u nedelju, uzdrmala je maleni gradić Arilje. Na putovanje srednjoškolaca, umesto maturanata, među kojima je i vukovac i đak generacije, krenuo je predsednik Skupštine opštine Arilje Dragiša Terzić sa novom suprugom Ivanom, inače zaposlenom u opštini. To je izazvalo bes roditelja i žitelja Arilja jer, kako kažu, „šta političar sa ženom traži na maturskoj ekskurziji“. Potom su počeli da se nižu „događaji“, a među njima i svaki čas kvar autobusa, čekanje novog autobusa, guranje da krene… pa i vožnja u omalenom busu u kome su đaci sedeli na podu…

A onda je juče ujutro Radio Arilje – 93 megaherca, postao najslušaniji u celom kraju. Da je podneo ostavku direktor gimnazije Ranko Davidović, obelodanjeno je iz Italije poslatom porukom vlasniku i direktoru Radio Arilja Branku Jerkoviću, koja je juče celog dana puštana kao saopštenje:

„Obraćam se roditeljima učenika… Pored svih tehničkih problema sa autobusom, svi predviđeni sadržaji su realizovani, a učenici su zdravi, što je najvažnije. Predsednik SO Dragiša Terzić je krenuo na moj poziv, što je izazvalo buru nezadovoljstva u našem gradu… Kao odgovoran čovek i direktor zbog takve loše procene, a u interesu i dece i škole podneo sam školskom odboru neopozivu ostavku. Dragiša nije ni gratis ni VIP putnik, već će uredno sve svoje obaveze platiti kao i ostala deca“, ponavljano je na ariljskom radiju.

Nešto ranije pre prve objave direktorove ostavke na radiju, on je, kako za „Blic“ prenose đaci koji su na ekskurziji, sve okupio i obratio im se:

– Rekao nam je da od ponedeljka nije više direktor i na to dodao da je Terzić pošao zbog njegovog interesa i da je navodno platio ekskurziju kao i mi. To je sve što je rekao i nije ništa dodao. Ni koji interes ni ništa o tome. Samo to – prenose za „Blic“ maturanti.

Inače, direktor je na toj funkciji skoro punih 12 godina i, kako se priča po Arilju, bio je pred rekordom da dobije i četvrti mandat.

Međutim, nekadašnji vođa protesta malinara, ali i preletač kroz stranke, sada predsednik SO Arilje Dragiša Terzić i njegova supruga Ivana nisu bili na objavi ostavke. Kako đaci kažu: „nisu se pojavili ni na doručku“. Tokom dana Ariljem se pronela vest da su, kako kažu, „mladenci napustili đačku ekskurziju“.

– Vraćaju se izgleda kući ranije. Kojim prevozom, da l’ avionom ili službenim autom ili isto nekim autobusom, to niko živi ne zna – priča se po Arilju.

Pisanje „Blica“ o ekskurziji upotpunjeno je diskusijom koja se razvila na fejsbuk stranici „Arilje najlepši grad u Srbiji“. E, tu se obratio putnik, predsednik SO Dragiša Terzić. On isto obaveštava da je krenuo na poziv direktora škole. Međutim i:

– Rekao mi je da nema dovoljan broj putnika. Mislio sam da ovim polaskom sa svojom suprugom činim dobru stvar, međutim vidim da se protiv mene vodi hajka na društvenim mrežama i po novinama. Ne želim da komentarišem laži o meni koje su napisane, jedino ću vam reći da sve troškove ovog putovanja za mene i moju suprugu lično plaćam iz svog džepa – između ostalog navodi funkcioner sa maturantske ekskurzije.

Njegova objava na fejsbuk stranici propraćena je raznim komentarima od kojih „Blic“ neke prenosi:

„Ja stvarno ne vidim ništa čudno! Kad je on izabran za predsednika, zašto ne bi i na ekskurziju išao, to mi dođe nekako na isto“;

„Trebalo je ići u školu da bi se išlo na ekskurzije. Sad se mora nadoknaditi“;

„I takvi da nam vode opštinu, koji se grebu o tuđu muku, a opštinske pare guraju u svoj džep“;

„Da je platio nekom učeniku koji nema, pametnije bi mu bilo“…

Direktor jedno, terzić drugo

Ogorčenje roditelja i građana Arilja izazvao je sam čin odlaska političara sa ženom na školsku ekskurziju jer su na parkingu u Arilju ostala deca koja nisu mogla na ekskurziju – jer roditelji nemaju 400 evra. Takođe, izjave direktora Davidovića i funkcionera Terzića se ne poklapaju. Direktor kaže – da će Terzić platiti ekskurziju, što znači da je nije do sada platio. Političar ističe da sam plaća iz svog džepa. Pre dva dana u izjavi za „Blic“ direktor je rekao: „Mogla su da krenu još dva đaka na ime gratisa, ali nisu“. Političar, međutim, kaže: „Direktor je rekao da nema dovoljan broj putnika“.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za ponedeljak – 1. jun

Oglasna Tabla

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla

Malina stiže – čeka se otkupna cena, a berača nema?

Oglasna Tabla

Šarčević: Roboti će raditi u nastavi

Oglasna Tabla

Od sutra novo popuštanje mera

Oglasna Tabla