17.1 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

DIREKTOR PRIBOJSKE BOLNICE PODNEO NEOPOZIVU OSTAVKU

Nedavno postavljeni direktor Opšte bolnice u Priboju, Aleksandar Raković, u petak je na kolegijumu podneo neopozivu ostavku na funkciju.
Razlog sazivanja kolegijuma i jedan od razloga ostavke je prijava nebrige prema pacijentkinji Gordani Bojanić koja je kasnije prebačena u užičku bolnicu, gde je preminula.

Raković je u izjavi za Televiziju Priboj obrazložio svoju ostavku. Rekao je  da nije  uspeo ništa   da promeni u radu pribojske bolnice, a kao razloge neuspeha  naveo izostanak podrške kolega,  malo medicinskog osoblja i nerazumevanje od strane direktora Zdravstvenog centra Užice, Miloša  Božovica.

Prijavu nebrige prema pacijentkinji  su  pokrenuli  njena unuka Bojana Bojanić i porodica, prvo preko društvenih mreža,  a zatim su o istom slučaju pisalii i domaći mediji navodeći detalje optužbi porodice, (neadekvatni uslovi lečenja i boravka, bez dijagnoze, nehumanost i nebriga medicinskog osoblja)  i fotografije na kojima se, između ostalog, vidi pocepana posteljina u kojoj pacijentkinja leži  i terapija medikamentima, za koju unuka tvrdi da je neadekvatna jer je, kako kaže, sadržala bensedin od 10 mg, a pacijentkinja je doživela moždani udar   .

Raković, je u oktobru postavljen za direktora posle smene dr Jasminka Toskića. Toskić je smenjen nakon kontrole rada pribojske bolnice . Kontolu su izvršili timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja. Oni su  kontrolisali rad bolnice po pitanju vođenje dokumentacije, higijene, odnosa prema pacijentima, stručniog rada i opremljenost ustanova.

 

Izvor: http://priboj033.com

 

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla