13.3 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

DIREKTOR BOLNICE U PRIBOJU: NEMOĆAN SAM, MOJI VAPAJI OSTALI SU BEZ ODZIVA

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Priboju dr Aleksandar Raković podneo je neopozivu ostavku na ovu funkciju. U izjavi novinarima rekao je da ostavku podnosi nezavisno od komentara i napisa u medijima koji su se pojavili vezano za pacijentkinju koja je ležala na odeljenju hirurgije ove bolnice a kasnije preminula u bolnici u Užicu.

– Od postavljenja na ovu funkciju, krajem oktobra, nisam uspeo da rešim probleme u radu bolnice, najpre nedostatak medicinskog kadra i nemogućnost organizovanja rada sa tri, četiri medicinske sestre na pojedinim odeljenjima, izostanak saradnje jednog broja najbližih saradnika. Osećam se nemoćno, moji vapaji Ministarstvu da se nešto promeni nisu naišli na odgovor, iz Ministarstva se nisu oglašavali, a na pitanja novinara i pojedinih građana se odmah oglašavaju i traže odgovore od nas – izjavio je dr Raković.

bolnica-priboj-penzionerka-koma-smrt-foto-printscreen-fb-1486582025-1100967
                                              Foto: Facebook printscreen

Dr Raković dodao je da je u slučaju pacijentkinje Gordane Bojanić koja je ležala na odeljenju hirurgije pribojske bolnice a zatim prebačena u Užice gde je preminula, Komisija za unutrašnji stručni nadzor u Bolnici ispitala slučaj i zaključila da nije bilo stručne greške.

– To je za mene najvažnije. Izveštaj je prosleđen direktoru ZC Užice koji je od nas to i tražio – kaže dr Raković.Inače, na društevnim mrežama a zatim i u medijima, nedavno se pojavila fotografija pacijentkinje Gordane Bojanić koja u pribojskoj bolnici leži pokrivena pocepanom posteljinom. Prenete su i optužbe porodice da njihova srodnica u bolnici nije imala adekvatnu terapiju, uslove za lečenje i boravak, a pojavile su se i optužbe za nehumanost bolničkog osoblja. Komisija za unutrašnji sturčni nadzor utvrdila je međutim da u lečenju ove pacijentkinje nije bilo stručne greške.Kako je najavljeno, ostavku će podneti i zamenik dr Rakovića, ostavku je već podnela šef  intenzivne nege a razlozi su loši uslovi rada i manjak medicinskog osoblja. (

Izvor: Kurir / Z. Š.

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla