ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Dino park se predstavio u znaku mladosti i humanosti na Kraljevom trgu

Bogat program “Zlatiborskog kulturnog leta” nastavljen je sinoć festivalom “Upoznajmo Srbiju kroz mladost” u organizaciji Dino parka, kada se publici na Kraljevom trgu predstavilo oko 350 učesnika iz opština širom Srbije.

Defile svih učesnika krenuo je u 18:45 od Dino parka, pešačkom stazom do Kraljevog trga, gde je u 20 časova i otvoren festival. Organizatori su istakli veliku zahvalnost opštini Čajetina i Turističkoj organizaciji “Zlatibor”, a čast da otvori ovu manifestaciju imao je zamenik predsednika Opštine Čajetina Miloje Rajović koji je poželeo dobrodošlicu prisutnima i pozvao ih da posete brojne lokalitete u okolini Zlatibora, dok je program festivala počeo himnom Srbije u izvođenju Zone Stojanović učenice četvrtog razreda.

Publici su se potom predstavili učesnici iz KUD-a Abrašević iz Kraljeva “Igrama iz Studenice”, da bi zatim nastupili i KUD “Naš Zavičaj: iz Sevojna, Gradsko Folklorni ansambl “Zo-Ra” Zaječar, KUD “Zavičaj” iz Zlakuse, KUD “Bukovik” iz Mozgova, KUD “Abrašević” iz Smederevske Palanke, KUD “Jadar Donji Dobrić” a velike aplauze privukle su devojke iz baletskog studija “Marija Maga Magazinović” iz Užica.

Manifestacija je imala humanitarni karaketer, a svi prisutni koji su želeli da daju svoj doprinos mogli su da posete štand pored bine i učestvuju u akciji za junake našeg doba, decu koja trenutno biju bitke protiv najtežih bolesti.

Dino park se nalazi na oko 6 hektara u samom centru Zlatibora, a od samog osnivanja posvećeni su humanitarnom radu. Do sada su obišli 12 gradova i opština, a u posetu su doveli preko 5000 dece koja trenutno žive u lošijoj materijalnoj situaciji. Program Kulturnog leta nastavlja se već sutra koncertom Hora i Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije od 20 časova na Kraljevom trgu.

TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић