OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Dino park se predstavio u znaku mladosti i humanosti na Kraljevom trgu

Bogat program “Zlatiborskog kulturnog leta” nastavljen je sinoć festivalom “Upoznajmo Srbiju kroz mladost” u organizaciji Dino parka, kada se publici na Kraljevom trgu predstavilo oko 350 učesnika iz opština širom Srbije.

Defile svih učesnika krenuo je u 18:45 od Dino parka, pešačkom stazom do Kraljevog trga, gde je u 20 časova i otvoren festival. Organizatori su istakli veliku zahvalnost opštini Čajetina i Turističkoj organizaciji “Zlatibor”, a čast da otvori ovu manifestaciju imao je zamenik predsednika Opštine Čajetina Miloje Rajović koji je poželeo dobrodošlicu prisutnima i pozvao ih da posete brojne lokalitete u okolini Zlatibora, dok je program festivala počeo himnom Srbije u izvođenju Zone Stojanović učenice četvrtog razreda.

Publici su se potom predstavili učesnici iz KUD-a Abrašević iz Kraljeva “Igrama iz Studenice”, da bi zatim nastupili i KUD “Naš Zavičaj: iz Sevojna, Gradsko Folklorni ansambl “Zo-Ra” Zaječar, KUD “Zavičaj” iz Zlakuse, KUD “Bukovik” iz Mozgova, KUD “Abrašević” iz Smederevske Palanke, KUD “Jadar Donji Dobrić” a velike aplauze privukle su devojke iz baletskog studija “Marija Maga Magazinović” iz Užica.

Manifestacija je imala humanitarni karaketer, a svi prisutni koji su želeli da daju svoj doprinos mogli su da posete štand pored bine i učestvuju u akciji za junake našeg doba, decu koja trenutno biju bitke protiv najtežih bolesti.

Dino park se nalazi na oko 6 hektara u samom centru Zlatibora, a od samog osnivanja posvećeni su humanitarnom radu. Do sada su obišli 12 gradova i opština, a u posetu su doveli preko 5000 dece koja trenutno žive u lošijoj materijalnoj situaciji. Program Kulturnog leta nastavlja se već sutra koncertom Hora i Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije od 20 časova na Kraljevom trgu.

TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА