ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Дино град и Дино кампус ускоро у Дино парку на Златибору (ВИДЕО)

Дино парк „Златибор“ најавио је нови пројекат на којем је рађено претходних месеци. Реч је о Дино граду у којем ће се „настанити“ нови диносауруси и заживети нове атракције, о чему је говорила менаџерка Парка, Славица Марић.

У Дино парк на Златибор стигао је контингент са новим  диносаурусима из доба креде и јуре, и другим атрактивним садржајима  за децу и одрасле попут улкана и дрвета кје говори.  Локација за њихово смештање, налазиће се на пет хектара површине, а отварање се очекује чим монтажа експоната буде завршена.

„Јуче су стигли сви експонати. Требаће десетак дана до две недеље да се све монтира и постави у Дино парк.Ми имамо 18 мултиедијалних реплика диносауруса који се покрећу и испуштају звуке, а ово је додтаних двадесет пет садржаја на површини од пет хектара који ће нам дати још једну потпуност“, рекла је за Златибор прес Славица Марић, менаџерка Дино парка.

Овај град диносауруса осмишљен је и као својеврсна музејска поставка којом ће се Дино парк Златибор представити и у градовима суседних држава. Прво од њих је Херцег Нови у који ће стићи 22. априла и где ће гостовати две недеље. 

„Циљ нам је да представимо Дино парк што лепше, али наравно и Златибор, тако да ће и наше клеге бити на тим путовањима. Овога пута желимо да истакнемо да имамо сјајну сарадњу са већ 11 градова, где је договорена поставка“, истакла је Славица.

Имајући у виду да је Дино парк уцртан у мапу свих ђачких екскурзија и да је број посета из године у годину све већи, преко 200 000 деце је за ових шест година у ђачким екскурзијама прошло кроз Парк, интезивно се размишљало о прављењу кампа за младе, каже Славица Марић,. Тако је и урађен пројекат едукативно-забавног центра „Дино кампус“ .

„Обишли смо многе спортске центре, и дечје, у Региону да би направили нешто налик томе , а опет и другачије, на Златибору.  Посебно смо поносни што ћемо у овом центру имати, осим четири спортска терена напољу, и четири у затвореном простору; велнес и спа центар као и велики амфитеатар како на отвореном, тако и у затвореном. Пошто знамо како је специфично време на Златибору, веома се водило рачуна о многим детаљима, као и о том да аутобуси који стижу са децом буду лоцирани испод надстрешница.Амфитеатар је такође испод надстрешнице. Битно је рећи  да има велики број кабинета где би деца могла да раде радионице. Оно што нам је циљ јесте да деца што мање времена проведу на телефону и компјутеру и да, док су на Златибору и у Дино кампусу, уживају у чаримакоје Златибор и нуди“, нагласила је Славица.

Идејни творац пројекта је Драгош Павловић, директор Дино парка, а пројектанти су младе архитекте из Чајетине . Кампус ће бити смештен на око 7 000 квадратних метара, поседоваће око 80 смештајних јединица и 300 лежајева, са панорамским мулти функционалним дневним боравком, трпезаријом, као и већ наведеним спортским и рекреативним садржајима.

„Поносни смо на младог архитекту Матију Ђедовића који је са Златибора. Значи, не морамо да идемо са Златибора , све имамо на једном месту, а он је пројекат заиста довео до савршенства.“

Предвиђена локација за Дино кампус биће горњи део овог парка, а градња ће кренути крајем ове године. Вредност инвестиције износи око  8 милиона евра.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„На кафи са предузетницама“- Караван женског предузетништва ПКС у Ужицу

За санацију депоније Дубоко издвојено 30 милиона евра, радови почињу у септембру

Све је спремно за 10. јубиларну Гулашијаду – у суботу сви за Пријевор

У уторак четврти протест Иницијативе „Да (НЕ) дишемо Дубоко“!

При крају грађевински радови на објекту новог вртића, истовремено реконструкција „Невена“

Саопштење коалиције Србија центар – Демократска странка

Представљање холандскe технологије компаније „BluCon“ (видео)

Дневница берачима малине и до 6000 динара

Колико је опасно стављати слике деце на друштвене мрежe и можемо ли препознати када је дете жртва