OGLASNA TABLA
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Детаљан план државне помоћи грађанима

Држава Србија је током пандемије коронавируса реализовала три пакета помоћи грађанима Србије. Последња помоћ коју су примили грађани била је она из новембра, када су сви пунолетни који су се пријавили добили по 20 евра. Међутим, ту није крај давањима из државне касе.

Здравственим радницима је 15. јануара исплаћена помоћ у вредности од 10.000 динара, док је за младе од 16 до 30 година у току пријава за 100 евра новчане помоћи која ће у динарској противвредности бити исплаћена 1. фебруара. Само 10 дана касније пензионери ће добити 20.000 динара помоћи.

о 15. – 30. јануар – Пријављивање младих за 100 евра

о 1. фебруар – Исплата младима од 16 до 29 година

о 10. фебруар – Пензионерима помоћ по 20.000 динара.

100 евра за младе

Пријаве за нових 100 евра изгледаће исто као и за претходне. За 100 евра државне помоћи пријава се врши преко сајта Управе на трезор – идп.трезор.гов.рс

Пријављивање траје од 15. до 30. јануара, а исплата је планирана за 1. фебруар. За добијање 100 евра биће потребна само лична карта и отворен банковни рачун.

Председник Вучић је навео да на 100 евра може да рачуна око 1.050.000 младих у Србији. Он је објаснио да је ова мера донета с циљем да држава и тој категорији грађана укаже пажњу.

– За сва лица од 16 до 30 година, односно 29 година, 11 месеци и 29 или 30 дана припремали смо меру која ће се брзо реализовати, а то је мера наше подршке тим лицима, како би они у овако тешким условима могу да кажу да је држава показала како може да издвоји средства за њих.

Зато ћемо свим младим који имају личну карту до лица која ће до 2022. године напунити те године, имаће право да се пријаве за новчани износ до 100 евра – рекао је Вучић на годишњој конференцији за медије.

Пензионери

У фебруару ће сви пензионери, без обзира на то колика им је пензија, добити по 20.000 динара или око 170 евра. Осим тога од јануара следеће године свих 1,7 милиона пензионера чека линеарно повећање пензија од око 5,5 одсто.

Тако ће просечна пензија, уместо досадашњих 29.383 динара, од наредне године износити 30.900 динара.

Они који имају већу пензију пропорционално ће добити и веће повећање, али највећи број пензионера имаће у џепу између 900 и 1.200 динара више.

Вучић: Поновићемо ову меру ако не изгубимо изборе

Председник Србије Александар Вучић је у интервјуу за РТВ Пинк најавио нову помоћ младима уколико његова странка остане на власти после избора.

-10. фебруара пензионери добијају по 20.000 динара. Млади људи сад добијају по 100 евра. 950.000 валидно пријављених младих се пријавило. Ја ћу молити и у другој половини године, уколико не изгубимо изборе, да се још једном понови ова мера. Неки од њих ће те паре осетити по први пут и то ствара одређено поштовање, то је новац који су они зарадили први пут – рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ и да се за помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година пријавило до сада њих 948.000.

Извор Курир
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

Oglasna Tabla

Прво вече Фестивала „деца међу нарцисима“ посвећено Михајлу Ћуповићу (видео)

Oglasna Tabla

Почиње традиционална „ДДОР Олимпијска стаза“

Oglasna Tabla

Председница ужичког одбора Народне странке ослобођена кривице за учешће у блокадама саобраћајница

Oglasna Tabla

Где је у Србији храна најјефтинија, а где најскупља?

Oglasna Tabla

Објављене цене горива које ће важити до следећег петка

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова

Oglasna Tabla

Временска прогноза за суботу 21. мај

Oglasna Tabla

Сок од зове против опаких болести: Ништа не кошта, а много вреди

Oglasna Tabla