ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Детаљан план државне помоћи грађанима

Држава Србија је током пандемије коронавируса реализовала три пакета помоћи грађанима Србије. Последња помоћ коју су примили грађани била је она из новембра, када су сви пунолетни који су се пријавили добили по 20 евра. Међутим, ту није крај давањима из државне касе.

Здравственим радницима је 15. јануара исплаћена помоћ у вредности од 10.000 динара, док је за младе од 16 до 30 година у току пријава за 100 евра новчане помоћи која ће у динарској противвредности бити исплаћена 1. фебруара. Само 10 дана касније пензионери ће добити 20.000 динара помоћи.

о 15. – 30. јануар – Пријављивање младих за 100 евра

о 1. фебруар – Исплата младима од 16 до 29 година

о 10. фебруар – Пензионерима помоћ по 20.000 динара.

100 евра за младе

Пријаве за нових 100 евра изгледаће исто као и за претходне. За 100 евра државне помоћи пријава се врши преко сајта Управе на трезор – идп.трезор.гов.рс

Пријављивање траје од 15. до 30. јануара, а исплата је планирана за 1. фебруар. За добијање 100 евра биће потребна само лична карта и отворен банковни рачун.

Председник Вучић је навео да на 100 евра може да рачуна око 1.050.000 младих у Србији. Он је објаснио да је ова мера донета с циљем да држава и тој категорији грађана укаже пажњу.

– За сва лица од 16 до 30 година, односно 29 година, 11 месеци и 29 или 30 дана припремали смо меру која ће се брзо реализовати, а то је мера наше подршке тим лицима, како би они у овако тешким условима могу да кажу да је држава показала како може да издвоји средства за њих.

Зато ћемо свим младим који имају личну карту до лица која ће до 2022. године напунити те године, имаће право да се пријаве за новчани износ до 100 евра – рекао је Вучић на годишњој конференцији за медије.

Пензионери

У фебруару ће сви пензионери, без обзира на то колика им је пензија, добити по 20.000 динара или око 170 евра. Осим тога од јануара следеће године свих 1,7 милиона пензионера чека линеарно повећање пензија од око 5,5 одсто.

Тако ће просечна пензија, уместо досадашњих 29.383 динара, од наредне године износити 30.900 динара.

Они који имају већу пензију пропорционално ће добити и веће повећање, али највећи број пензионера имаће у џепу између 900 и 1.200 динара више.

Вучић: Поновићемо ову меру ако не изгубимо изборе

Председник Србије Александар Вучић је у интервјуу за РТВ Пинк најавио нову помоћ младима уколико његова странка остане на власти после избора.

-10. фебруара пензионери добијају по 20.000 динара. Млади људи сад добијају по 100 евра. 950.000 валидно пријављених младих се пријавило. Ја ћу молити и у другој половини године, уколико не изгубимо изборе, да се још једном понови ова мера. Неки од њих ће те паре осетити по први пут и то ствара одређено поштовање, то је новац који су они зарадили први пут – рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ и да се за помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година пријавило до сада њих 948.000.

Извор Курир
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Чаробно и живописно златиборско село Семегњево, оаза нетакнуте природе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Граовци Романију и Далмацију заменили српском варошицом у којој остварују животне снове (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржана 44.седница СО Чајетина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Позив младима да се пријаве на конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Насред пута засађен бели бор, возачи пролазе у чуду: Хит слика из села Заовине на Тари, домишљати мештани поставили необичну „декорацију“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Више од 70 одсто грађана не испуњава критеријуме за пристојан живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Зелено-левог фронта: Ера корупције у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због бахатих појединаца све више дивљих депонија у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен конкурс за бесповратна средства за набавку пластеника

ОГЛАСНА ТАБЛА