ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Десет центиметара снега на Голији и Јавору, сви путни правци проходни за саобрћај

Ивањица – Након Копаоника који се током видекнда потпуно забелео и планине у западној Србији су освануле под снежним покривачем.

На Голији и Јавору тренутна висина снежног покривача је десет центиметара, снег се задржава и на коловозу, али сви путни правци су проходни.

– Од првог новембра кренула је зимска сезона одржавања, ми смо увели дежурства у трајању од 24 часа и подигли смо механизацију на други степен ангажованости. Педесет посто наших машина ради на оджавању коловоза и за сада немамо већих проблема. Свих неоходнох агрегата имамо довољно – казао је за РИНУ, Витомор Арсовић из „Путева Ивањица“.

Током зиме путари су са тешком механизацијом највише ангажовани на одржавању путуа Преко Брдо – Одвраћеница који представља најризичнију тачку на деоници који повезује Ивањицу са Новим Пазаром. Сваке године ту долази до драматичних стуација, јер упркос свим апелима возачи крећу тим путем и због специфичног географског терена за пар минута остају завејани.

– Сваке године путни правац Преко Брдо – Одвраћеница, преко Голије предствља критичну тачку овог пута где снежни наноси током зимским месеци достижу висину и преко три метра. Део те трасе смо обезбедили баријерама како би смањили ризик од могућности навејавања на коловоз и самим тим предупредили ружне слике спасавања завејаних путника који се нађу на овој критичној тачки“, додао је Арсовић.

Сви путни правци на територији Златиборског округа су проходни, где је такође уведено двадесетчетворочасновно дежурство путара „Ужице путеви“.

Извор: РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА