ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Deonica autoputa od Čačka do Požege biće gotova do 2022. godine

Vlada Srbije ima potpuni fokus na završetak deonice autoputa od Preljine do Požege, trenutno se radi na dva najveća tunela, a završetak radova okvirno bi se mogao očekivati u drugom kvartalu 2022. godine, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

“Termini su pomereni, usled pandemije korona virusa, ali ono što je jako važno jeste da kineski partneri nisu prekidali radove ni u tim otežanim okolnostima. Nakon toga, od Požege nas očekuje izgradnja dva puta, jedan ka Kotromanu i drugi ka Boljarima”, izjavila je Brnabić.

Ona je istakla da se za te deonice rade generalni projekti i da još uvek nije utvrđeno kuda će prolaziti obilaznica oko Ivanjice. Ovu vest sa najviše strepnje očekuju stanovnici sela Radaljevo.

“Pojedini meštani su zabrinuti jer je moguće da putni pravac prolazi kroz njihova imanja, međutim čim taj generalni projekat bude gotov, u njega će uvid imati svi građani. Znamo koliko je taj put bitan za Ivanjicu i zato ćemo tražiti najbolje moguće rešenje, kako bi svi bili zadovoljni. Nećemo učiniti ništa što nije u interesu naših građana”, poručila je Brnabić.

Ona je istakla da će investicija u ove deonice iznositi oko dve milijarde evra, i da se trenutno razmišlja da li će se ići na koncesiju ili na kredit.

Požega Online / RINA

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама