ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Deonica auto-puta od Preljine do Požege imaće tri tunela i 35 mostova

Nastavak auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege intenzivno se gradi. Kineski izvođači bore se da probiju najduže tunele sa dve cevi, i sagrade veliki broj mostova i prepusta na toj deonici. U CIP-u, koji je pravio glavni projekat ove deonice, kažu da je ona i najzahtevnija na putu ka Užicu koji se od Požege račva prema BiH i prema Crnoj Gori.

Deo Koridora 11 od Preljine do POžege dug je 31 kilometar, ali prolazi kroz brdske i nepristupačne delove Zapadne Srbije, tako da će čak trećina deonice biti u tunelima i mostovima.

“Ja mislim da sve teče u rokovima koji su dati i ja mislim da će ta deonica biti u roku do kraja godine kako je to i obećao predstavnik SRBS-A gospodin Džang”, kaže Milutin Ignjatović, generalni direktor CIP-a.

Na deonici Preljina-Požega predviđena je izgradnja tri tunela: Munjino Brdo, Laz i Trbušani. Sva tri tunela su projektovana sa dve odvojene cevi i biće ukupno dugački 11,8 kilometara.

“Ako se uzme u obzir da sadašnje putovanje između Požege i Čačka, kada se sve bude završilo dužina putovanja biće pola sata”, ističe Nevenka Đokić.

Na deonici će biti i 35 mostova, usklađenih sa konfiguracijom terena. Zbog činjenice da će njegovu trećinu činiti mostovi i tuneli, u izgradnju je uloženo oko 450 miliona evra.

Nakon što deonica od Preljine do Požege bude izgrađena, nastaviće se gradnja novog kraka Koridora 11 od Požege do Boljara do Crne Gore.

Za ovu deonicu dugu 107 kilometara potpisan je Memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom CCCC u aprilu ove godine u Dubrovniku i započet je rad na pripremi projektno-tehničke dokumentacije. Ova deonica je vredna 1,5 milijardi evra.

Izvor: Požega Online / RTS / Foto: Informer DN

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Први сертификовани органски сир и кајмак прави се од млека крава са златиборских пашњака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пољопривредници: Министарство да објасни зашто не испуњава договорено

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечна децембарска плата 95.093 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Екипа ЛУ Златибор успешна у такмичарском делу Сабора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичке организације Херцег Новог и Ужица потписале споразум о сарадњи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип хоп журка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Неколико хиљада бахатих возача на корак од одузимања возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас Свети Симеон Мироточиви

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михајило Јакшић шампион Србије у дворани

ОГЛАСНА ТАБЛА