OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Демостат: Струја за домаћинства поскупљује 30 а за привреду 70 одсто

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Надлежни у Србији разматрају могућност да ЕПС-у у јулу или августу дозволе да подигне цену струје за домаћинства за 30 а привреди за 70 одсто, сазнаје Демостат у изворима блиским Влади Србије.
Цена електричне енергије у Србији за домаћинства се коригује тако што ЕПС упути захтев Агенцији за енергетику Србије подносећи трошковник којим га правда. АЕРС је та која процењује да ли је захтев ЕПС оправдан или не и у зависности од тога га и одобрава. С обзиром да је ЕПС у власништву државе, републичка Влада има пресудан утицај на то са каквим ће захтевом ЕПС изаћи пред Агенцију за енергетику.
У случају да надлежни усвоје одлуку да струја у Србији за домаћинства поскупи за 30 одсто, то би представљало енормни удар на животни стандард и кућни буџет грађана. Наиме, последњи пут струја је за домаћинства поскупела 1. фебруара прошле године и то за 3,4 одсто. Агенција за енергетику Србије је тада усвојила захтев ЕПС за корекцију цене електричне енергије и њен актуелни износ је 7,8 динара по киловат сату. На тај начин просечни рачуни за струју су увећани за 122 динара односно износе око 3.700 динара на месечном нивоу.

021

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Укус који ће вас одушевити: Направите савршени АЈВАР помоћу ОВОГ тајног састојка

ОГЛАСНА ТАБЛА

Голд гондола Златибор – седам година од постављања камена темељца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Компанија „Ђак“ поклања: 1.000 дин попуста за куповину патика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пет беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сабор изворне народне песме „Без извора нема воде’’

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Преображење Господње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас до 39 степени, а онда следи потпуни преокрет!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА