OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Delegacija Trke kroz Srbiju posetila Zlatibor

Delegacija biciklističke Trke kroz Srbiju posetila je Zlatibor, koji ćeboti biti domaćin cilja prve etape 1. septembra

Kako prenosi Radio televizija Srbije , Zlatibor se užurbano priprema za jubilarno, 60. izdanje najprestižnije biciklističke manifestacije u Jugoistočnoj Evropi. Delegacija čelnih ljudi Trke kroz Srbiju predvođena direktorom trke Vladimirom Kuvaljom i sportskim direktorom Sašom Gajičićem posetila je opštinu Čajetina i sam centar Zlatibora gde se sprovode brojni infrastrukturni radovi, kako bi naša najpoznatija planina spremno dočekala 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja upravo u samo centru Zlatbora 1. septembra, na cilju prve etape koja će startovati sa prelepe Jahorine.

Start Trke kroz Srbiju će i ove godine biti na Jahorini, a prva etapa sa pravom će nositi prefiks Kraljevska, s obzirom na to da će cilj biti na Zlatiboru. Organizatori su tako povezali dva najznačajnija turistička centra u ovom delu Evrope.

„Cilj nam je da Zlatibor i Jahorina postanu centri cikloturizma i ne samo profesionalnog, već i rekreativnog biciklizma u ovom delu sveta. Radimo na tome i cilj nam je da celom svetu predstavimo turističke potencijale i lepote Zlatibora, kako bi naša planinska lepotica imala još veći broj domaćih i inostranih turista u narednim godinama. Promovišemo biciklizam, turizam, ali i zdrave načine života, bavljenje sportom, uživanje u prirodi, druženje sa prijateljima, a Trka kroz Srbiju je idealna manifestacija za promociju svega toga, ali i Srbije i Republike Srpske u svetu“ izjavio je Vladimir Kuvalja, direktor Trke kroz Srbiju.

Pored Zlatibora, čelnici naše najznačajnije trke posetili su u toku nedelje i Zrenjanin, Novi Sad, Požarevac, Mionicu i Jahorinu, sve gradove i etapna mesta na Trci kroz Srbiju, kako bi obišli celokupnu trasu trke i utvrdili tehničke detalje u organizacionom smislu.

Trka kroz Srbiju voziće se od 1. do 3. septembra, start je na Jahorini u Republici Srpskoj a cilj u samom centru Novog Sada.

Izvor: RTS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrđeno je 35 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Oglasna Tabla

Večna kuća 833 srpska ratnika: Imena mladića kojih se više niko ne seća, a od srpskih turista retko ko svrati u Bizertu

Oglasna Tabla

U školama obavezne maske, za nepridržavanje slede kazne

Oglasna Tabla

Zapečene palačinke sa orasima

Oglasna Tabla

GradskI štab za vanredne situacije: Upozorenje zbog mogućih obilnih padavina

Oglasna Tabla

Podavili se mladunci beloglavih supova zbog turističkih helikoptera

Oglasna Tabla

Gradonačelnik Užica seli se u poslaničke klupe

Oglasna Tabla

Postrojenje za preradu otpadnih voda biće završeno do kraja avgusta (VIDEO)

Oglasna Tabla