ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Delegacija Grada Užica u poseti opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji

Delegacija Grada Užica sa delegacijama još 16 opština iz Srbije i narodnim poslanicama Skupštine Srbije u poseti je opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom posetili su i Osnovnu školu “Stana Bačanin” u Lešku i deci uručili prigodne poklone.

Njih je srdačno dočekao predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima. On je izrazio ogromnu zahvalnost svim opštinama na vrednoj donaciji, koja je uručena deci iz Leška. Po njegovim rečima ovo je samo jedna u nizu pomoći koja stiže iz opština u Centralnoj Srbiji i Vojvodini, što je pokazatelj da građani opštine Leposavić, ali i srpski narod na Kosovu i Metohiji nije zaboravljen.

U ime Grada Užica donaciju je uručio zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović.

“Svesni smo kako žive srpska deca na Kosovu i Metohiji, i ono što smo danas doneli pored ovih skromnih poklona jeste poruka njihovih vršnjaka i svih građana iz Užica i cele Srbije da nisu sami i da će tako biti i u budućnosti. Danas smo ovde i da se zahvalimo našoj braći i sestrama zato što ovde ostaju i opstaju, čuvajući naše zajedničko ognjište”, istakao je Stojadinović.

Poseta srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji postala je tradicija, a pored donacija Grad Užice izdvaja i sredstva za rad narodnih kuhinja. U ovoj godini za tu namenu izdvojeno je 320 hiljada dinara.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март