Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Deki Stanković na Zlatiboru: Zbog rada sa decom proslavljeni fudbaler dolazi u Srbiju

Proslavljeni reprezentativac i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera Dejan Stanković naradne tri sedmice boraviće na Zlatiboru.

 Povod nije godišnji odmor funkcionera UEFA već početak njegovog novog projekta kroz koji će biti u prilici da se druži sa decom koja vole fudbal. Fudbalski kamp pod nazivom Deki5 danas je počeo sa radom. Kao pravi domaćin, Dejan Stanković sačekao je prvu grupu polaznika, a u tri smene od po sedam dana, od 28. jula do 18. avgusta, prodefilovaće 350 dece uzrasta od devet do 15 godina.
– Pre svega moram da naglasim da mi je srce puno, jer je postojalo veliko interesovanje i što smo za izuzetno kratko vreme popunili sve kapacitete. Ogromno mi je zadovoljstvo što će sa nama na Zlatiboru biti mali fudbaleri ne samo iz našeg regiona, već iz svih krajeva sveta, kao i što će među polaznicima biti i mališani iz NURDOR-a. Zajedno sa mojim saradnicima učiniću sve da im boravak na Zlatiboru i kampu Deki5 učinim nezaboravnim – rekao je Stanković ne krijući svoje uzbuđenje.

– Bio sam nestrpljiv da počnemo sa radom, a pred izlazak na prvi trening sa ovom decom vratio mi se deo onog osećaja koji sam imao kao fudbaler, što mi je najbolji pokazatelj da radim pravu stvar. Sa polaznicima kampa će biti 13 odličnih trenera, koji imaju iskustva u radu sa decom i koji nisu samo treneri već i pedagozi. Obezbedili smo im kvalitetnu sportsku opremu, ali i vrhunske uslove za trening i smeštaj.

Brojne detalje sa kojima se susretao u rimskom Laciju i milanskom Interu Dejan Stanković će primeniti na kampu Deki5 kako bi mladi fudbaleri za kratak vremenski period dobili što kvalitetniju obuku i dragocene savete:

– Akcenat će biti na osnovnoj fudbalskoj obuci, učenju specifične tehnike, izvođenju kretanja sa i bez lopte prilagođene uzrasnim i individualnim karakteristikama svakog deteta. Takođe, svaki učesnik kampa proći će niz dijagnostičkih testova i motoričkih sposobnosti, na osnovu kojih će se uraditi analiza, sačiniti individualni izveštaj i dati preporuke za rad u narednom periodu. Mnogo pažnje poklonićemo edukaciji, važnosti obrazovanja, značaju pravilne ishrane, ali i psihološkom razvoju i u tom cilju dati odgovore na pitanja kako se stiče samopuzdanje i pobeđuje trema. Potrudiću se da na ovu decu prenesem sportski kodeks kojim se ja kroz karijeru rukovodio, istaknem važnost fer-pleja i da ih naučim kako da prihvataju i pobede i poraze kao usputne stanice ka ostvarenju uspeha. Ali, možda više od svega trudićemo da se igramo, da se družimo i lepo zabavimo – konstatovao je Stanković.

U naredne tri nedelje Zlatibor će posetiti i mnogi poznati fudbaleri:

– Dolazak na kamp najavili su mnogi moji prijatelji i bivši saigrači. Sa oduševljenjem su reagovali kada su čuli da ću raditi sa decom. Dolazak su najavili Kristijan Kivu, Marko Materaci, a u skladu sa obavezama svojih klubova na Zlatibor bi trebalo da dođu i kapiteni Zvezde i Partizana Nenad Milijaš i Saša Ilić, a biće i gostiju iznenađenja – zaključio je Stanković.

Izvor: kurir.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rusija ukida ograničenja na uvoz svinjetine iz Srbije?

Oglasna Tabla

SVADBA, SVADBA: Udala se odbojkašica Suzana Ćebić (FOTO)

Oglasna Tabla

Palačinke od samo dva sastojka: Spremaju se ekspresno, a odlične su za doručak ili večeru

Oglasna Tabla

Kako nam aplikacije kradu podatke

Oglasna Tabla

U Srbiji će uskoro biti uvedeno dvogodišnje srednje obrazovanje za čak 40 najtraženijih zanimanja

Oglasna Tabla

AFC Zlatibor 2020: Ninčić debitovao pobedom, šampionski pojas za Georgijeva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 17. februar

Oglasna Tabla

Uštede od digitalizacije 5 miliona dinara

Oglasna Tabla

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla