Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Деда Виде је најстарији инфлуенсер у Србији, четири дана није јео ни спавао док није савладао све тајне виртуелног света

Ужице – Модерне технологије и друштвене мреже покориле су свет, а махом их користе млађе генерације.

Међутим, да ни они мало старији не беже од свих бенефита новог доба најбоље доказује Видомир Виде Којадиновић са Мокре Горе, који је у својим седамдесетим први пут отворио свој налог и за кратко време постао омиљен. Његове догодовштине прате многи, а срца осваја својом природношћу и шармом па га називају још и најстаријим инфлуенсером у Србији.

„Дуго сам радио са људима као трговац. Кад сам отишао у пензију купио сам овце и козе, хтео мало да се одморим од људи. Али, унук ми једног дана донесе мобилни телефон и каже увек си деда био модеран, мораш и сад. Они мени дадоше и показаше, а направили су ми и фејсбук. Ја четири дана ништа нисам јео, ни спавао, све сам покушавао да научим како функционише, имао сам ону иконицу „затвори све”, па ме је то неколико пута спасило. Жена већ звала децу и рекла да само буљим у телефон. Након четири дана погодим ја ону причу да окачим на фејбук и тако је све почело, каже уз широк осмех овај инфлуенсер.

Тада се пред деда Видом отворила нека друга димензија, све је купио снимком на ком чува овце да му не побегну. Од тада на дневном нивоу му је стизало на стотине захтева за пријатељство, учланио се у многе групе и мало по мало, постао један од најпопулурнијих чланова фејсбук заједнице у свом крају. Донело му је то и мало проблема, јер је неретко заборављао на овце и кокошке. Како каже, гледао је само у телефон.

Фото: РИНА

„Једно јутро ја одем да нахраним кокошке, кад видим да сам увече заборавио да их затворим. Све су побегле, само перушке су ми од њих остале. Помислим тада, па Видомире шта ти то треба у 70-ој години да ти због фејса побегну кокоши? Ја ти то напишем на једној мојој мокрогорској групи, кад видиш омладину после два дана носи кокошке. Имао сам осам, кад добих 21. Жена ми тада рекла, ето нама и неке користи од тог твог телофона”, присећа се деда Видомир.

Његова популарнст брзо је расла, а онда је морао да угаси профил јер му је на кратко био хакован.

„Навикне се човек на то и тешко се одвикава. Месец дана бих ја без фејбука, много ми је било тешко. Пријатељи ме питају зашто сам их обрисао, ја сам им рекао да сам морао угасити јер је свашта почело да стиже. Боље да вам не причам шта је то све било. Некако се повратим после месец дана и кад сам поново имао профил као да ме је обасјало сунце”, искрен је овај деда са Мокре Горе.

Видомир ништа није препустио случају, па је тако направио и селфи-штап за који се може рећи да је јединствен не само у Србији, већ у читавом свету. На једно дрво ставио је парче лима у који убаци телефон, кликне на одбројавање, намести се и – снима.

Иако гази осму деценију живота виталан и увек насмејан, Видомир показује да су године само број на папиру. Као и то да вам за инфлуенс на друштевним мрежама нису потребни ни скупоцени аутомобили, савршени животи и станови, као ни шарени, здрави оброци – довољно је само да имате неодољиву харизму.

Извор:РИНА 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Још 239 нових корисника еколошки прихватљивих енергената у индивидуалним домаћинствима

Голд гондола обележава Светски дан велнеса на Торнику

Продужен рок за предају нелегалног оружја

Кенија отвара врата за српске производе

Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

Од септембра повећање плата радницима у просвети, медицинским сестрама и техничарима, мајкама десет хиљада по детету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво облачно, нестабилно, с температуром до 27 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС