ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Деда Мраз у Сирогојну обрадовао више од 170 малишана (видео)

Предузеће „Сирогојно компани“ и месна заједница Сирогојно и ове године су наставили са својом традиционалном поделом новогодишњих пакетића за најмлађе. Брига о омладини како и сами кажу, најважнија је смерница у данашњем времену, бар за житеље ове општине.

Деда Мраз је ове године одлучио да златиборско село Сирогојно буде прво место где ће поделити поклоне за најмлађе становнике и то баш на дан посвећен деци, а то су Детињци. У сусрет новогодишњим и божићним празницима, више од 170 малишана обрадовао је долазак Деда Мраза и наизглед сасвим обичан дан, претворио се у праву новогодишњу чаролију.

„Традиција се свакако наставља и лепо је да има доста деце и да се број повећава из године у годину. Лепо је изазвати осмехе деце на лицу и желимо да то негујемо током целе године и да се сећамо њихових реакција након што су дочекали Деда Мраза. Овде је око 170-оро деце и ми у фирми дајемо и унучићима бака које раде код нас. С обзиром да је све ово организовано заједно са месном заједницом Сирогојно такође су и сва деца у месној заједници добила поклоне као и деца школе, вртића и она која не припадају ни вртићу а ни школи“, рекао је Раде Љубојевић, власник „Сирогојно компани“ и председник месне заједнице Сирогојно.

Плато испред музеја плетиља био је препун родитеља и деце који су са нестрпљењем данима уназад, жељно ишчекивали посету Деда Мраза замишљајући шта се то налази у пакетићу припремљеном баш за њих.

„Ово пуно значи селу и желимо да се захвалимо првенствено Раду Љубојевић на организацији, свака му част јер ово много значи деци. Много су срећнији, видео сам по мојим унуцима када су схватили да је то стварно Деда Мраз на кочијама“, каже Миле Терзић.

„Сви смо били срећни и много оваква дешавања значе за село и за мештане. Јелка је већ одавно окићена, ноћас нисмо спавали, једва смо чекали да овде дођемо“, рекла је Радина Милић.

Дечијој срећи није било краја. Са новогодишњим врећицама, осмехом на лицу и препуни утисака испратили су Деда Мраза на даље путовање.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке Ужице

Преглед резултата мерења квалитета ваздуха у граду Ужицу и околини закључно са 19.05.2024. године

Возач „сеата“ налетео на отворену шахту и испревртао се на путу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено Градско такмичење у пружању прве помоћи

Током протеклог викенда на путевима у Србији стање безбедности саобраћаја значајно погоршано

У ритму недеље са Миланом Стаматовићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

Три ходочасника кренула су са Романије до Крфа (ВИДЕО)

Акција добровољног давања крви 21.маја