Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Деда Мраз поделио пакетиће деци на болничком лечењу

ВАЉЕВО- Чланови Горске службе спасавања, прерушени у Деда Мраза, спуштајући се са крова зграде, поделили су новогодишње пакетиће деци која се налазе на лечењу у ваљевској болници, на одељењу педијатрије и дечије хирургије.

Новогодишња радост за малишане који бораве у болници иницирала је Горска служба спасавања, а помогли су им чланови спелеолошке групе Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“, као и предузеће „Еуропром“, које је обезбедило пакетиће за децу на болничком лечењу.

Алекса Драгојловић Горска служба спасавања Србије, станица Ваљево, рекао је да је ово била прилика да као што су радили у многим градовима Србије и у Ваљеву обрадују најмлађе пацијенте.

„Створила се та могућност да доделу пакетића уприличимо на један хуман начин у оделима Деда Мраза. Спустили смо се низ кров болнице до прозора и тиме приказали чаролију најмлађима и дечици која су неким случајем у болници. Желео бих овим путем да се свима који су помогли да подела новогодишњих пакетића протекне у најбољем реду“, рекао је Драгојловић.

Данило Томић из спелеолошке групе Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ је рекао да су веома задовољни јер су ове године заједно са Горском службом спасавања успели да приредили радост за најмлађе пацијенте, која новогодишње празнике дочекују на лечењу у ваљевској болници.

„Хтели смо ове године да обрадујемо малишане, размишљали како то да изведемо и заједничком акцијом смо успели. Доста наших чланова је активно и у Горској служби тако да је било пуно нас обучених у Деда Мраза па смо успели да их обрадујемо“, рекао је Томић.

Заменик директора ваљевске болнице др Владимир Пантелић је рекао да је ова здравствена установа, осим лечења, увек доступна за хумане и лепе иницијативе шире друштвене заједнице, те радо учествује, посебно када је добробит најмлађих у питању.

„Циљ нам је био да вратимо осмех деци. Сва ова деца која се тренутно налазе код нас на одељењу Педијатрије и дечије хирургије, за који дан красиће куће својих родитеља, након излечења. Искористио бих прилику да честитам свима Нову годину, нашим запосленима, лекарима, медицинским сетрама, наравно, подвукао бих, стубови наше болнице су медицинске сестре, а даље свим нашим корисницима, пацијентима и грађанима. Срећна свима Нова година и желим пуно здравља пре свега, као и успеха“, рекао је др Пантелић.

Очекује се отварање станице ГСС у Ваљеву

Иначе, Горска служба спасавања је хуманитарна непрофитна организација која у овој години обележава седам деценија постојања. Људи који су окупљени у ГСС су ентузијасти из разних свера живота, а баве се и алпинизмом, спелеологијом, планинарењем. Алекса Драгојловић је најавио да се очекује отварање станице ГСС и у Ваљеву.

„У Колубарском округу у претходној години дана имали смо око петнаестак интервенција. Два пута су учесници била и деца, тражили смо дете са аутизмом које се изгубило, а имали смо интервенције где су планинари били повређени. Имали смо и ’губљења’ по ваљевским планинама и треба напоменути да се у неком наредном периоду очекује отварање станице у Ваљеву с обзиром на ситуације да имамо повећан број интервенција у Колубарском округу и на ваљевским планинама“, рекао је Драгојловић.

patak.co.rs / фото: Патак онлине

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Настојаћемо да поскупљење струје и гаса буде што мање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење ССП -Ужице: Зашто је важно да Ужице има свој азил за псе!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Киша и снег, температура и данас до 11 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прве пензије са повишицом стижу сутра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Д Пиг“ у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА