ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Dečiji imunolog: Deca ne bi trebalo da idu u parkove zbog korona virusa

Parkovi nikako nisu dobar izbor, niti preporučen, jer deca dolaze u kontakt sa drugom decom i odraslima na malom prostoru.

U ovom trenutku nije zabranjeno izlaženje iz kuća, ali deca ne bi trebalo da dolaze u kontakt s drugom decom ili odraslima, kaže za Insajder Srđa Janković imunolog iz Dečije bolnice u Tiršovoj.

“Parkovi nikako nisu dobar izbor, niti preporučen, jer deca dolaze u kontakt sa drugom decom i odraslima na malom prostoru. Sada je cilj da se kontakti smanje na najmanju moguću meru kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa”, kaže Janković.

Prema Jankovićevim rečima, deca mogu napolje, ali samo ukoliko neće imati nikakav kontakt s drugima kako ne bi dobila virus, a “samim tim, što je takođe važno, ne bi došlo ni do mogućnosti daljeg prenošenja”.

“Ukoliko je moguće izvesti dete napolje na vazduh, a da ne bude u kontaktu sa drugom decom i odraslima, to je svakako preporučljivo. To se odnosi na savesne roditelje koji će se potruditi da njihovo dete ne dođe u kontakt sa koronavirusom”, objašnjava Janković.

Sve ovo odnosi se na aktuelne preporuke, odnosno dok ne dođe do potpune zabrane kretanja. To je urađeno u pojedinim zemljama zbog sprečavanja širenja virusa, pa je u Francuskoj i Italiji, recimo zabranjen i izlazak u parkove.

Izvor: Insajder

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице