ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Дечија недеља у ПУ „Радост“ Чајетина (видео)

Предшклска установа „Радост“ Чајетина јутрос је вредно кренула у обележавање Дечје недеље. У предвиђеним активностима су учествовали деца, васпитачи и родитељи.

Почетак октобра је увек леп због обележавања недеље посвећене деци. У чајетинском вртићу „Радост“ јутрос је било посебно живо, јер су се дружили родитељи, деца и васпитачи у реализацији пројекта сензитивне стазе путем које деца могу да уче о природи користећи сва своја чула. Пројекат је осмишљен на једном од састанака Савета родитеља овога вртића.

„Дошли смо на идеју да се и ми родитељи укључимо у обележевање Дечје недеље и да поклонимо нешто нашој деци. Ја сам „пронашла“ сензитивну стазу инспирисана неким примерима које сам виђала код нас у Србији, тако да смо данас ту да деци направимо једну стазу која ће развијати њихове моторичке способности а имаће осећај ходања по различитим подлогама, а може да се користи на више начина, што ће већ бити препуштено васпитачима да осмишљавају разне активности на стази“, испричала је Софија Павловић Луковић испред Савета родитеља.

Родитељи су донели различите материјале за подлогу, а када је подлога била завршена, деца су учествовала у њеном пуњењу шишаркама, малчом, каменчићима, кестењем и другим материјалима. Стаза осећаја , поред једне врсте игре, има за циљ развијање чула додира и боље повезивање са природом. Такође је на површини иза зграде вртића завршен такозвани пешчаник .

„Према концепцији нових основа би требало у заједничким , или на отворенимпросторима, да има сваки вртић тако да пратимо те трендове и упутства надлежног министарства. Тежимо да се деца играјуискључиво са природним материјалима а не са тзв. завршеним играчкама, јер од првог би требало да имају већу добит“, каже педагог Вртића Милан Туцовић. „Подлога и пешчаник ће остати као нешто трајно на коришћење деци. Веома смо захвални родитељима који су данас дошли да нам помогну, посебно у том физичком делу посла, као и донаторима који су обезбедили различите материјале.“

И наредних дана ће у вртићу бити доста додатних активности. Среда је предвиђена као спортски дан, а у четвртак је једно дешавање у којем подједнако уживају деца, васпитачи , реодитељи, али и случајни пролазници: маскенбал.

Златибор пресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА