ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Дечак који је своме селу донео асфалт – Страхињи је председник лично обећао пут за Голочевину

Мештани пријепољског села Голочевине, након 30 година, добили су асфалтни пут. Инвестиција редна 6 милиона динара рађена је по налогу председника државе Александра Вучића

Председник општине Пријепоље Драго Попадић рекао је да се данас спаја деоница која је урађена пре 35 година и од тада се пут није ни насуо. „Ову деоницу од 550 метара финансира држава. Изузетан крај, малинара, овде имамо повратнике који су направили викендице и куће и планирају ту да се врате. Држава је то препознала и издвојила средства за овај путни правац”, казао је Попадић.

Такође урађен је и један део нисконапонске мреже, а представници електродистрибуције на терену евидентирају шта је још потребно да живот грађана буде још бољи.
Попадић је навео да се труде да улажу у све крајевем, али да иду по приоритетима.

Директор ТО Пријепоље Петар Васиљевић истакао је да свако улагање у инфраструктуру поготову путну, изузетно доприноси бољој повезаности свих локалитета. „Људи који овде живе и који се баве пољопривредном, моћи ће боље да пласирају своје производе кроз неке облике бављења туризмом”, казао је Васиљевић.

Мештанин Радоје Цвијовић каже да за њега овај пут значи једно велико богатство. „Захваљујући нашем председнику општине Драгу Попадићу и свима из општине који су препознали и изашли нам у сусрет. Ово није пут, него магистрали. Ово је за нас Милош Велики. Струја нам је рађена, али имамо још неке дрвене стубове који треба да се ураде, али је боље него што је било. Хвала, богу да је имао ко да нас се сети”, у даху се захвалио деда Радоје.

После 30 година, први метри асфалта за село Голочевину значе много. Анђелко Ћуковић каже да су људи муку мучили и зими и лети. „Ово је познат малинарски крај, али су откупљивачи избегавали да дођу овде, сада је друга прича.”

А дечак који је заслужан за овај пут је Страхиња Ћуковић, ученик 7. разреда коме је председник Србије Александар Вучић лично обећао асфалтирање ове деонице.

„Председник је обећао и урадио, до мене има још 500 метара које ће председник урадити као и ово што је учинио”, каже Страхиња који је пожело и једно игралиште приде.

Иначе, село Голочевина једно је од ретких у Пријепољу да нема одлив становништва. Углавном реч је о крају где људи зарађују за егзистенцију бавећи се пољопривредом.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица