OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Dečak iz Prijepolja ima težak oblik korone

Prijepolje – Doktor Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice Prijepolje, kaže za Kurir da im je došao i kovid pozitivan dečak od dve godine s obostranom upalom pluća i da su ga odmah transportovali u užičku bolnicu.

– Čim sam video rendgen snimak pluća i to obostranu upalu, i da je pacijent 2019. godište, da ima svega dve godine, odmah sam naložio transport u opštu bolnicu u Užice jer mi ne lečimo decu, za ceo okrug u tom slučaju nadležna je užička bolnica. Dete je imalo veće zapaljenje na levom plućnom krilu, koje je nažalost prilično zahvaćeno zapaljenskim procesom, a nešto manje na desnom i naravno zahteva bolničko lečenje – kaže za Kurir dr Drobnjak, koji iako je direktor svakodnevno radi i u kovid i non-kovid delu prijepoljske bolnice budući da, kako kaže, bolnica ima samo dvojicu radiologa, a jedan od njih je upravo on.

Prim. mr. sci. dr Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici kaže za Kurir da je dete primljeno s teškom kliničkom slikom pre nekoliko dana i da se već oporavlja.

– Dvogodišnjak iz Prijepolja je sada bolje, stabilno, bez temperature, urednih vitalnih funkcija. Klinički nalaz na plućima je u poboljšanju, a ostali nalazi, pa i na srcu, su dobriu. A dete je kod nas stiglo sa težom kliničkom slikom, s teškom upalom pluća – kaže dr Savić Božović.

Izvor: ppmedia.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radovi vredni više od 50 miliona dinara

Oglasna Tabla

Radikali u Užicu besplatno delili Šešeljeve knjige (VIDEO)

Oglasna Tabla

Međunarodni turnir „Revija Gracija KUP – 2021.“

Oglasna Tabla

“Trka za zdravlje” u subotu na Gradskoj plaži

Oglasna Tabla

Kako je oktobar ujedinio žene širom sveta

Oglasna Tabla

Za vikend počinje zimsko računanje vremena, vratiti časovnike sat unazad

Oglasna Tabla

Ovakav džin još nije viđen u Srbiji: Težak 246 kilograma, dobio ime po Aleksandru Velikom

Oglasna Tabla

Dr Kon o sinoćnjem incidentu i kovid propusnicama: Tražićemo ŽESTOKE MERE

Oglasna Tabla

Данас је Света Петка, светитељка-заштитница жена

Oglasna Tabla